Tvarohová žemlovka

Kitchen Affair

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • zbytek starší vánočky nebo mazance
  • 6 jablek
  • tvaroh
  • 3 vejce
  • salko
  • 100 ml mléka
  • rozinky
  • mandle
  • vanilka

Postup

1

Jablka oloupu a nastrouhám nahrubo. Vymačkám z nich šťávu a naplním zapékací mísu předem vymazanou máslem. Vrstva by měla být 2 – 3 centimetry silná. Minimálně.

2

Vánočku nakrájím na centimetrové plátky a dám je na vrstvu jablek. Jablka ještě předtím posypu trochou vanilky a rozinek.

3

V misce smíchám tvaroh, vejce, salko, mléko a dobře rozmíchám. Vzniklou směsí zaliji vánočku. Směsí nešetřím. Vánočka by se měla pěkně promáčet. Pokud je už opravdu hodně tvrdá, předem ji namočím do mléka.

4

Vrch posypu ještě rozinkami a plátky mandlí nebo jinými oříšky. Peču zhruba 25 minut dokud tvarohová směs neztuhne.

5

Žemlovku podávám ještě teplou, posypanou moučkovým cukrem a s kouskem másla navrch.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Jemný čokoládový krém do dortů i na zdobení

Květákové placičky se sezamem a ovesnými vločkami

Křupavé kuře s polentou a salátem

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Chřestový koláč

Recept na domácí rajský protlak

Ozdravný džus pro správné zažívání

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Zapékaná ovesná kaše s blumami