
Připravíme si řepné pyré. Buď ho máme z předešlého receptu na boršč s řepnými oušky nebo si jej rychle uvaříme z řepy nakrájené na kostičky a trochu cukiny, taktéž na kostičky, vaříme v osolené vodě, mixujeme na hladkou kaši, dosolíme, dopepříme, přidáme tymián. Pyré zahustíme v misce kukuřičnou krupičkou a xantanem, chvilku směs míchejte, zhoustne a bude se s ní dobře pracovat, podle potřeby můžete přidat trochu strouhanky. Tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Smažíme v hlubokém rozpáleném oleji z obou stran dozlatova - do hněda trošku.
Mám doma takový malý zapékací gril, ve kterém jsem si opekla zeleninové věžičky: kolečko cukety, rajčete a cibule posypané tymiánem. Pokud podobný toastogril nemáte, hoďte to na pánev.
Řepné burgery se nám pomalu dosmažují, grilovaná zelenina je připravena, je tedy čas rozpéct housky a naplnit je. Housky mažeme kečupem, teď přijde řepný karboš, zeleninová věžička, sojanéza ( majonéza ), salátový list a vrchní část housky. A extra eňo ňůňo bašta je na světe, počítejte s nebývalým ohlasem a řepné pyré si předpřipravte do zásoby...