Cizrna s mrkví na jalovci

Nikdy jsem nebyla "omáčková". Ale takhle kombinace cizrny a jalovce mě svou chutí příjemně překvapila a určitě jí budu dělat častěji.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g cizrny
  • 250 g cibule
  • 350 g mrkve
  • 4 lžíce oleje
  • 6 kuliček jalovce
  • čtvrt lžičky rozmarýnu
  • 1 kulička nového koření
  • 1 rovná lžička mletého kmínu
  • sůl

Postup

1
Cizrnu přes noc namočíme a uvaříme v tlakovém hrnci doměkka - cca 30 minut.
2
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit na olej. Očistíme mrkev, nakrájíme jí na plátky a přisypeme k cibuli. Chvilku necháme společně restovat a mezitím si v hmoždíři nadrtíme koření - jalovec, nové koření a rozmarýn. Při drcení přidáme sůl, koření se nám lépe rozmělní.
3
Do hrnce přisypeme mletý kmín a koření a necháme rozvonět.
4
Přidáme 3/4 uvařené cizrny i s vývarem - jen tak, aby vše bylo těsně potopené a dusíme 30 minut.
5
Zbylou cizrnu s troškou vývaru rozmixujeme a do hrnce přidáme 5 minut před koncem varu. Omáčka se tím zahustí a získá smetanovou konzistenci.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí italská vanilková zmrzlina

Vánoční dortíčky

Krůtí rizoto z jasmínové a červené rýže

Cizrna na kari s cuketou a mrkví

Kuřecí nugetky s medem a česnekem

Šťavnaté masové kuličky s baby brambory zapečené ve smetanové omáčce

Jablečné řezy

Špenátový krém s uzeným lososem

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Rubínová roláda s nadýchaným smetanovým krémem

Vláčné čokoládové sušenky ze 3 ingrediencí s domácí nutellou