Rychlá omáčka s kuřecími kousky, brokolicí a žampiony

Jednoduchá omáčka k rýži, jejíž příprava nezabere příliš času a opravdu zasytí. Recept je vhodný i pro kuchaře – začátečníky. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
  • ¼ hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • ¼ hrnku medu
  • ¼ hrnku sojové omáčky
  • ½ lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 střední stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžičky sezamového oleje (volitelné)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 550 g vařených brokolicových růžic
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 360 g žampionů nakrájených na plátky

Postup

1
V misce promíchejte kousky kuřecích prsou s moukou. Rovnoměrně obalte a přendejte na talíř (Zbývající mouku nevyhazujte).
2
Omáčka: Do misky se zbývající moukou přidejte kuřecí vývar, med, sójovou omáčku, zázvor, česnek a sezamový olej. Dobře promíchejte.
3
Na velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kousky kuřete a rovnoměrně orestujte. Vyndejte kuřecí a dejte stranou.
4
Přilijte druhou lžíci olivového oleje, přidejte brokolici, cibuli a nakrájené žampiony a restujte 4 minuty, nebo dokud žampiony nezměknou.
5
Nalijte do pánve omáčku, přiveďte k varu a jednou za čas promíchejte. Nechte 2 minuty vařit. Poté přidejte kuřecí kousky a ještě chvíli nechte vařit, aby se kuře ohřálo. Podávejte například s rýží.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Penne al sugo freddo

Fazolová kyselica

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Polévka z červené čočky

Chilli con carne s čokoládou

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Zapékané mleté hovězí se zeleninou, bramborami a sýrem

Sýrovo-brokolicové penne

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Polévka z máslové dýně se zázvorem

Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Finské bramborové placky