Rychlá omáčka s kuřecími kousky, brokolicí a žampiony
Jednoduchá omáčka k rýži, jejíž příprava nezabere příliš času a opravdu zasytí. Recept je vhodný i pro kuchaře – začátečníky. 🙂
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
500 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
¼ hrnku hladké mouky
1 hrnek kuřecího vývaru
¼ hrnku medu
¼ hrnku sojové omáčky
½ lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
2 střední stroužky česneku, nadrcené
2 lžičky sezamového oleje (volitelné)
2 lžíce olivového oleje
550 g vařených brokolicových růžic
1 malá cibule, nasekaná
360 g žampionů nakrájených na plátky
Postup
1
V misce promíchejte kousky kuřecích prsou s moukou. Rovnoměrně obalte a přendejte na talíř (Zbývající mouku nevyhazujte).
2
Omáčka: Do misky se zbývající moukou přidejte kuřecí vývar, med, sójovou omáčku, zázvor, česnek a sezamový olej. Dobře promíchejte.
3
Na velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kousky kuřete a rovnoměrně orestujte. Vyndejte kuřecí a dejte stranou.
4
Přilijte druhou lžíci olivového oleje, přidejte brokolici, cibuli a nakrájené žampiony a restujte 4 minuty, nebo dokud žampiony nezměknou.
5
Nalijte do pánve omáčku, přiveďte k varu a jednou za čas promíchejte. Nechte 2 minuty vařit. Poté přidejte kuřecí kousky a ještě chvíli nechte vařit, aby se kuře ohřálo. Podávejte například s rýží.