Sýrový křoužek s míchanými vejci a slaninou

Velmi snadný na přípravu, přitom vynikající. Kroužek je skvělý jako snídaně nebo originální pohoštění pro hosty. Rozhodně doporučujeme zkusit, nebudete litovat. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1 Krok pro ty, kteří si zvolili přípravu domácího těsta. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo. Mezi tím si zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Do vlažného mléka přidáme rozdrolené droždí společně s cukrem a necháme rozpustit.

Krok 2 Do mísy dáme mouku a vejce, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme.

Krok 3 Do takto vzniklé hmoty přidáme kvásek a opět promícháme, dokud se nám suroviny pěkně nespojí.

Krok 4 Nyní těsto hněteme, dokud nám nevznikne úhledná a celistvá hmota. Takto připravené těsto necháme odpočívat minimálně hodinu v teple, aby dostatečně nakynulo.

Krok 5 Zatímco těsto odpočívá, osmažíme si slaninu tak, aby byla křupavá.

Krok 6 A nyní začneme s náplní. V míse si smícháme vejce, papriku, sůl, pepř a mléko. Vše důkladně promícháme a vaječnou směs nalijeme na rozehřátou pánev. Mícháme, dokud nám vaječná směs nezhoustne. Poté odstavíme z pramene.

Krok 7 Nyní se vrátíme opět k těstu. Těsto si vyválíme a následně z něj vykrojíme 8 stejných trojúhelníku, které následně rozmístíme do tvaru slunečných paprsků. Na každý z paprsků naneseme jednu osmaženou slaninu.

Krok 8 Nyní začneme s vrstvením náplně. Začneme sýrem, na těsto nasypeme 1/3 strouhaného sýru. Poté začneme s nanášením vaječné směsi, kterou zasypeme opět 1/3 sýru. Podle chuti přidáme pikantní salsu a těsto zabalíme, viz. obrázek.

Krok 9 Nyní zabalené těsto opět zasypeme zbylou třetinou sýru a koriandrem, poté vložíme do předehřáté trouby na 190° a pečeme po dobu 25-30 minut. Dobrou chuť.

Ingredience

Na těsto

TIP: Ti z vás, kteří dávají přednost rychlé přípravě mohou použít těsto listové.

Pro ty, kteří jsou pro variantu s domácím těstem, ať si připraví následující ingredience.

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 80 g másla
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Na náplň

  • 4 plátky slaniny, které si podélně nakrájíme tak, abychom měli celkem 8 plátků
  • 1/3 šálku mléka
  • 4 vejce
  • 1/4 šálku na jemno nakrájené červené papriky
  • pepř a sůl
  • čerstvě nasekaný koriandr
  • 1 šálek strouhaného sýru (ideální je čedar)
  • 1 šálek pikantní salsy (pokud nemáte, můžete si ji vyrobit doma z rajčat, cibule, česneku a chilli papričky, nebo ji úplně vynechat)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové tartaletky

Květákovo-fazolové placičky

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Detox smoothie řepa-jablko-mrkev-pomeranč

Indická raita – okurková

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

Americké lívance

Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem

Jarní ředkvičková polévka

Malinové brownies