Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Jelikož jsem víc na slané než na sladké koláče, tak ráda vymýšlím různé nové kombinace. A tak když jsem měla doma zbytek řepy a kozího sýru, volba byla jasná

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 120 g studeného másla
  • špetku soli
  • 50 – 100 ml vody (nebo dle potřeby)
  • 1 žloutek
  • 1 lžičku sody

Na náplň:

  • 4 menší červené řepy
  • 100 g slaniny (nemusí být)
  • 100 g kozího sýra
  • 100 g zakysané smetany (nebo i víc, dle chuti)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1

Nejprve si připravte těsto. Všechny ingredience smíchejte a vypracujte hladké těsto. Zpočátku se těsto bude lepit, dostatečně vypracované těsto už lepit nebude. Vodu dejte dle potřeby. Vypracované těsto dejte na hodinu odležet do lednice.

2

Mezitím co bude těsto odpočívat, připravte si náplň. Řepu oloupejte a nastrouhejte, klidně nahrubo. Slaninu nakrájejte na menší kostičky. Nastrouhanou řepu a nakrájenou slaninu smíchejte se zakysanou a dle chuti osolte a opepřete.

3

Troubu si zapněte na 190°C. Odpočaté těsto nahňatlejte do koláčové formy, i do okrajů. Naplňte připravenou náplní a na tu dejte kousky kozího sýru. Dejte péct na cca 30 – 40 minut.

4

Koláč je výborný teplý i studený.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánové trojhránky s ovesnými vločkami

Pečená dýňová polévka s jablkem

Moučník s ovesnými vločkami

Asijský salát z chřestu, řasou nori, sezamem a chili

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Celerový salát pro lepší imunitu

Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

Kokosové muffiny

Švestková povidla

Krůtí játra na slanině

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky

Domácí čerstvý sýr z mléka a podmáslí