Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou

Není nad to si o víkendu udělat pořádnou snídani. S těmito lívanci zabodujete prostě u každého. Jsou nadýchané a jeden by nevěřil, že neobsahují žádný přidaný cukr!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na lívance

  • 125 g hladké pohankové mouky
  • 125 g hladké špaldové mouky
  • 1 bezfosfátový prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 500 ml rostlinného mléka (zkustedomácí kokosové)
  • 5 předem namočených a rozmixovaných datlí (nebo 2 lžíce datlového sirupu)
  • 2 lžíce olivového oleje

K podávání (podle chuťových preferencí)

Postup

1

Smícháme suché suroviny. Rozpálíme si palačinkovač nebo pánev. Poté přidáme mléko, rozmixované datle a olej a vymícháme hladké těsto. Ihned smažíme z každé strany do zlatova.

2

Při podávání mažeme lívance lískooříškovým krémem nebo arašídovým máslem, které se skvěle doplňuje s banány. Můžeme pocákat rozehřátou čokoládou či podávat se zmrzlinou. Kreativitě se meze nekladou. Dozdobíme ovocem.

3

Poznámka

Z uvedeného množství získáte přibližně 12 lívanců, což vyjde přibližně na 4 porce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Red velvet cookies

Třešňový clafoutis

Česnečka

Letní medovo-česnekové kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Video: Extra vláčný čokoládový dort

Slunečnicový koláč s mrkví a tvarohem

Plněná kulatá cuketa

Božské čoko minicheesecake’s bez mouky ze 3 ingrediencí

Masové kuličky v pikantní omáčce

Thajská polévka s kokosovým mlékem

Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi