fbpx

Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou

Není nad to si o víkendu udělat pořádnou snídani. S těmito lívanci zabodujete prostě u každého. Jsou nadýchané a jeden by nevěřil, že neobsahují žádný přidaný cukr!

Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou

Ingredience na 4 porce

Na lívance

  • 125 g hladké pohankové mouky
  • 125 g hladké špaldové mouky
  • 1 bezfosfátový prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 500 ml rostlinného mléka (zkustedomácí kokosové)
  • 5 předem namočených a rozmixovaných datlí (nebo 2 lžíce datlového sirupu)
  • 2 lžíce olivového oleje

 
K podávání (podle chuťových preferencí)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Smícháme suché suroviny. Rozpálíme si palačinkovač nebo pánev. Poté přidáme mléko, rozmixované datle a olej a vymícháme hladké těsto. Ihned smažíme z každé strany do zlatova.

2

Při podávání mažeme lívance lískooříškovým krémem nebo arašídovým máslem, které se skvěle doplňuje s banány. Můžeme pocákat rozehřátou čokoládou či podávat se zmrzlinou. Kreativitě se meze nekladou. Dozdobíme ovocem.

Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou
3
Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou

Poznámka

Z uvedeného množství získáte přibližně 12 lívanců, což vyjde přibližně na 4 porce.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře