Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou

Není nad to si o víkendu udělat pořádnou snídani. S těmito lívanci zabodujete prostě u každého. Jsou nadýchané a jeden by nevěřil, že neobsahují žádný přidaný cukr!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na lívance

  • 125 g hladké pohankové mouky
  • 125 g hladké špaldové mouky
  • 1 bezfosfátový prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 500 ml rostlinného mléka (zkustedomácí kokosové)
  • 5 předem namočených a rozmixovaných datlí (nebo 2 lžíce datlového sirupu)
  • 2 lžíce olivového oleje

K podávání (podle chuťových preferencí)

Postup

1

Smícháme suché suroviny. Rozpálíme si palačinkovač nebo pánev. Poté přidáme mléko, rozmixované datle a olej a vymícháme hladké těsto. Ihned smažíme z každé strany do zlatova.

2

Při podávání mažeme lívance lískooříškovým krémem nebo arašídovým máslem, které se skvěle doplňuje s banány. Můžeme pocákat rozehřátou čokoládou či podávat se zmrzlinou. Kreativitě se meze nekladou. Dozdobíme ovocem.

3

Poznámka

Z uvedeného množství získáte přibližně 12 lívanců, což vyjde přibližně na 4 porce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness-jablečný koláč s ořechy a rozinkami

Kokosové sušenky

Crostini s černým lanýžem

Cuketové balíčky – zdravé a bezlepkové

Mac and cheese

Jahodový dort s čokoládovým ganache

Snadné fitness fazolové brownies bez mouky a zbytečného cukru

Vláčný mrkvový dort s jemným krémem

Video: Snadné cibulové kroužky plněné hovězím mletým masem a čedarem

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Banánové sušenky s arašídovým máslem

Podzimní pickles – kvašená zelenina