Borůvkové lívance s javorovým sirupem
Borůvky jsou teď všude kolem nás. Proč je nezkusit právě do lívanců? Počet porcí: 16-24 lívanců (podle velikosti formy)

Ingredience na 4 porce
- 220 g hladké mouky pšeničné
- 1 lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 vejce
- 25 g másla
- 280 ml plnotučného mléka
- 150 g borůvek
- přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej)
- čerstvé ovoce na ozdobu (maliny, borůvky)
- javorový sirup
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.
Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.
V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.
Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.
Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské