Borůvkové lívance s javorovým sirupem

Borůvky jsou teď všude kolem nás. Proč je nezkusit právě do lívanců? Počet porcí: 16-24 lívanců (podle velikosti formy)

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 220 g hladké mouky pšeničné
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 25 g másla
  • 280 ml plnotučného mléka
  • 150 g borůvek
  • přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej)
  • čerstvé ovoce na ozdobu (maliny, borůvky)
  • javorový sirup

Postup

1

V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.

2

Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.

3

Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.

4

V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.

5

Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Marmeláda z květu černého bezu

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem

6 receptů na zdravé zeleninové chipsy

Zapečená dýně hokaido plněná bulgurem

Meruňková bublanina

Jednoduchá krémová jablečná pomazánka s nivou a taveným sýrem

Jednoduché mandlové koláčky s marmeládou

Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Božské čokoládové smoothie plné zdraví

Falafel s čapátí

Nepečené čokoládové sušenky s vločkami a arašídovým máslem bez cukru

Sójové “výpečky“