Linecká kolečka s marmeládou
Kolečka jsou měkká hned po upečení. S těstem se dobře pracuje, netrhá se, nelepí a můžete ho vyválet do tenka.

Ingredience na 10 porcí
Na těsto si připravte:
- 150 g másla, změklého
- 110 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 230 g hladké mouky (pšeničné nebo špaldové)
- citronový olej nebo kůra
- oblíbená marmeláda
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Změklé máslo prošlehejte společně s moučkovým cukrem a žloutky. Není potřeba do pěny, jen aby se vše krásně spojilo. Přidejte pár kapek citronového oleje nebo kůru. Přisypte mouku a šlehačem krátce prošlehejte, až vznikne drobenka. Těsto vyklopte na vál a dopracujte rukama do vláčného těsta. Pracujte rychle, snažte se nepřidávat další mouku. Těsto zabalte do folie a dejte asi na 30 minut do lednice. Nemělo by úplně ztuhnout.
Troubu zapněte na 180 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.
Těsto vyválejte a vykrojte kolečka nebo jiné tvary. Na jeden plech dávejte vždy tvary podobných velikostí, aby se pekly stejnoměrně.

Pečte ve vyhřáté troubě asi 6 minut, samozřejmě v závislosti na velikosti koleček. Upečené cukroví nechte zcela vychladnout, pak promažte oblíbenou marmeládou. Můžete lehce pocukrovat.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře