Lívance s hruškou, medem a mandlemi

Ideální víkendová snídaně

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350 ml vlažného mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 10 g droždí (1/4 kostky)
  • 30 g cukru
  • špetka soli
  • kokosový olej
  • 1 hruška
  • med (dle chuti)
  • bilý jogurt
  • mandle (na posypání)

Postup

1

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme cca 15 min bokem odpočívat.

2

Prosátou mouku nasypeme do mísy a k tomu přilijeme vykynutý kvásek.

3

Přidáme vejce, zbytek vlažného mléka a zbytek cukru. Malinko osolíme a mícháme dohladka.

4

Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.

5

Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje a naběračkou na ni naléváme vykynuté těsto a lívance smažíme z obou dvou stran dozlatova. Na závěr dle vaší chuti a libosti ochuťte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karamelový tvarohový koláč se švestkami a ořechy

Snídaňové jahodové smoothie

Penne s lososem a smetanou

Irský koláč s drobenkou

Cuketové špagety alla carbonara

Linecká srdíčka s jahodovou marmeládou

Matcha cookies s bílou čokoládou a guajavou

Krevetové kari

Tapiokový puding s borůvkami

Domácí bulky na burgry

Tofu nádivka

VIDEORECEPT: Toast z pánve