Nadýchané lívance se štědrou porcí Nutelly uvnitř

Ingredience
- 10 – 14 lžic domácí nutelly
Suché ingredience
- 1½ hrnku hladké mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 4 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
Mokré ingredience
- 1 vajíčko
- 1 hrnek + 2 lžíce mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu (volitelné)
Ostatní
- máslo na smažení
- jahody
Postup
Vyložte plech pečícím papírem.
Na plech dejte 2 lžíce nutelly a rozprostřete ji do pravidelného kruhu, přibližně 6 cm v průměru. Udělejte tolik koleček, kolik chcete mít palačinek.
Dejte plech do mrazáku aspoň na hodinu.
Jakmile budete chtít kolečka použít dále, vyndejte je z mrazáku a opatrně oddělte od papíru.
Umístěte suché ingredience do mísy a promíchejte.
Udělejte doprostřed směsi malý důlek a přidejte do něj mokré ingredience. Zamíchejte jen potud, jakmile bude těsto hladké a bez hrudek.
Rozpusťte půl lžičky másla a důkladně jím vymažte pánev pomocí papírového ubrousku.
Vyndejte nutellová kolečka z mrazáku. Ideální je nejdřív vyndat 2, usmažit palačinky a pak znovu. Nutella rychle měkne.
Na pánev nalijte 1/4 hrnku těsta a položte doprostřed nutellové kolečko. Poté přikryjte kolečko dalším těstem.
Jakmile začnou být okraje lívance sušší a začnou se objevovat bublinky (tak za 2 minuty), otočte lívanec na druhou stranu. Smažte dozlatova.
Servírujte s pokrájenými jahodami a třeba trochou smetany.
Není větší dokonalosti, než čerstvých lívanců, které jsou pokryté štědrou vrstvou nutelly. Snad jen lívanců, ze kterých nutella přímo vytéká. Že to není možné? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a vaše děti/přátelé/mlsný manžel už nebudou chtít jiné. Zkuste je s domácí nutellou. 🙂
Mohlo by vás zajímat:
nutella originální recepty rychlé recepty tipy a nápady
Zdroj: www.recipetineats.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře