Nadýchané lívance se štědrou porcí Nutelly uvnitř

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Není větší dokonalosti, než čerstvých lívanců, které jsou pokryté štědrou vrstvou nutelly. Snad jen lívanců, ze kterých nutella přímo vytéká. Že to není možné? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a vaše děti/přátelé/mlsný manžel už nebudou chtít jiné. Zkuste je s domácí nutellou. 🙂

Ingredience

Suché ingredience

  • 1½ hrnku hladké mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • špetka soli

Mokré ingredience

  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek + 2 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelné)

Ostatní

  • máslo na smažení
  • jahody

Postup

1

Vyložte plech pečícím papírem.

2

Na plech dejte 2 lžíce nutelly a rozprostřete ji do pravidelného kruhu, přibližně 6 cm v průměru. Udělejte tolik koleček, kolik chcete mít palačinek.

3

Dejte plech do mrazáku aspoň na hodinu.

4

Jakmile budete chtít kolečka použít dále, vyndejte je z mrazáku a opatrně oddělte od papíru.

5

Umístěte suché ingredience do mísy a promíchejte.

6

Udělejte doprostřed směsi malý důlek a přidejte do něj mokré ingredience. Zamíchejte jen potud, jakmile bude těsto hladké a bez hrudek.

7

Rozpusťte půl lžičky másla a důkladně jím vymažte pánev pomocí papírového ubrousku.

8

Vyndejte nutellová kolečka z mrazáku. Ideální je nejdřív vyndat 2, usmažit palačinky a pak znovu. Nutella rychle měkne.

9

Na pánev nalijte 1/4 hrnku těsta a položte doprostřed nutellové kolečko. Poté přikryjte kolečko dalším těstem.

10

Jakmile začnou být okraje lívance sušší a začnou se objevovat bublinky (tak za 2 minuty), otočte lívanec na druhou stranu. Smažte dozlatova.

11

Servírujte s pokrájenými jahodami a třeba trochou smetany.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slunečnicové uzly

Bezlepkový kmínový chleba se lněným semínkem

Paleo bublanina

Vánoční levandulové sušenky

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou

Dětské tiramisu (i pro dospělé:-)

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Špenátový salát se zastřeným vejcem

Video: Pečený Falafel z trouby

Mangová zmrzlina

Bezová šťáva