těsto
V teplé vodě rozpusťte kvasnice a cukr, směs nechte deset minut odležet.
Postupně přidejte ostatní přísady a vyhnětejte z nich těsto. To by nemělo být příliš řídké ani tuhé, ale naopak hladké, vláčné a pružné. Hotové těsto nechte dvacet minut odležet.
Odleželé těsto rozdělte na šestnáct stejných dílů a každý kousek vyválejte na jemně pomoučeném vále. Nejlepší tortilly získáte, když z těsta vytvoříte co nejtenčí placky.
Na středně silném plameni si rozehřejte pánev a každou tortillu na ní z obou stran opečte. Každou placku opékejte zvlášť. Že jsou tortilly hotové, poznáte tak, že se začnou na pánvi nafukovat.
Hotové tortilly by měly být měkké a připravené k naplnění Vaší oblíbenou masovou směsí nebo zeleninou.
Neopékejte tortilly příliš dlouho, mohly by totiž příliš ztvrdnout a nešly by pak zamotat.