Rychlé domácí tortilly

Máte chuť na mexickou kuchyni, ale nechce se Vám do obchodu pro tortilly? S tímto jednoduchým a rychlým receptem si vytvoříte své vlastní, a to ze základních surovin, které se najdou v každé domácnosti.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

těsto

  • 750 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 450 ml vody
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • půl lžičky cukru

Postup

1

V teplé vodě rozpusťte kvasnice a cukr, směs nechte deset minut odležet.

2

Postupně přidejte ostatní přísady a vyhnětejte z nich těsto. To by nemělo být příliš řídké ani tuhé, ale naopak hladké, vláčné a pružné. Hotové těsto nechte dvacet minut odležet.

3

Odleželé těsto rozdělte na šestnáct stejných dílů a každý kousek vyválejte na jemně pomoučeném vále. Nejlepší tortilly získáte, když z těsta vytvoříte co nejtenčí placky.

4

Na středně silném plameni si rozehřejte pánev a každou tortillu na ní z obou stran opečte. Každou placku opékejte zvlášť. Že jsou tortilly hotové, poznáte tak, že se začnou na pánvi nafukovat.

5

Hotové tortilly by měly být měkké a připravené k naplnění Vaší oblíbenou masovou směsí nebo zeleninou.

Poznámka

Neopékejte tortilly příliš dlouho, mohly by totiž příliš ztvrdnout a nešly by pak zamotat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Plněné koblížky z vláčného bramborového těsta

Ravioly z červené řepy s kozím sýrem

Vepřový kotlík s cizrnou a olivami

Jednoduché špagety s cuketou a mrkví

Pečený čaj

Video: Clafoutis – Jednoduchá francouzská bublanina s třešněmi

Margot Řezy

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Domácí rohlíčky plněné tvarohem s pomerančovou příchutí

Letní tip: Recepty na osvěžující domácí limonády

Pistáciové dortíky s malinami

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami