Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Originální dezert, který není náročný na přípravu a v těchto chladných dnech dokonale zahřeje tělo i duši. Překvapte tímto zajímavým dezertem vaši návštěvu. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml červeného vína
  • 4 hrušky
  • 2 balení směsi koření pro svařené víno (skořice, hřebíček, badyán)
  • 100 g cukru
  • 200 ml smetany

Postup

1

Víno přiveďte k varu a přidejte koření v sáčku. Po 5 minutách vyjměte sáček, přidejte cukr a vraťte na plotnu.

2

Oloupejte hrušky, dejte je do vína a vařte 15-30 minut, podle požadované měkkosti.

3

Uvařené hrušky nechte ve víně vychladnout. Poté podávejte s vinnou směsí a smetanou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Méně tučný Míša dort navoněný kokosem

Domácí chleba

Fitness pizza s květákovým korpusem

Sirup z černého rybízu

Slaná květáková roláda s mozzarellou

Italský koktejl

Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Jáhlový salát s amarantem a pečenou zeleninou

Pomerančová limonáda s muškátovým oříškem

Celozrnné tousty s jednoduchou mrkvovou pomazánkou

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku