Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Originální dezert, který není náročný na přípravu a v těchto chladných dnech dokonale zahřeje tělo i duši. Překvapte tímto zajímavým dezertem vaši návštěvu. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4
recept-na-hrusky-s-vinnou-omackou

Ingredience

  • 500 ml červeného vína
  • 4 hrušky
  • 2 balení směsi koření pro svařené víno (skořice, hřebíček, badyán)
  • 100 g cukru
  • 200 ml smetany

Postup

1

Víno přiveďte k varu a přidejte koření v sáčku. Po 5 minutách vyjměte sáček, přidejte cukr a vraťte na plotnu.

2

Oloupejte hrušky, dejte je do vína a vařte 15-30 minut, podle požadované měkkosti.

3

Uvařené hrušky nechte ve víně vychladnout. Poté podávejte s vinnou směsí a smetanou.

Mohlo by vás zajímat: červené víno, hřebíček, hrušky, hrušky na víně, na víně, na vínu, skořice, smetana, svařák, vánoce, víno, Bez mouky, Bezlepkové, Dezerty a dorty, Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře