Domácí máslové croissanty hotové neobvykle rychle

S dnešním receptem si vyzkoušíte, že výjimečná chuť nemusí nutně znamenat hodiny precizní práce a plno nádobí. Tyto croissanty zvládnete do dvou hodin včetně kynutí těsta :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Porce: cca 32 croissantů

Ingredience

  • 440 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • 80 ml vlažné vody
  • 180 ml mléka
  • 22 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 5 g soli
  • 55 g másla, změklého

Náplň

  • 55 g másla, změklého

Na potření

  • 21 g másla, rozpuštěného

Postup

1

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Rozpusťte droždí ve vlažné vodě a přilijte do moučné směsi.

2

Přidejte vejce a mléko. Dobře promíchejte a přidejte máslo. Vpracujte máslo do těsta tak, aby bylo těsto hladké a viskózní. Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo na hodinu vykynout.

3

Z vykynutého těsta lehce vytlačte vzduch a rozdělte jej na poloviny. Každou část těsta poté rozválejte na pomoučeném povrchu na kruh o průměru přibližně 43 cm. Pomocí lžíce rozprostřete na těsto změklé máslo. Poté těsto nakrájejte na 16 trojúhelníků – podobně, jako když krájíte pizzu. Stejný postup zopakujte s druhou polovinou těsta.

4

Postupně zamotejte každý trojúhelník do croissantu. Začněte od základny a dorolujte ke špičce trojúhelníku.

5

Hotové croissanty pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte je ještě 20 minut kynout.

6

Rozpusťte máslo a povrch croissantů jím potřete.

7

Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte přibližně 14 až 18 minut nebo dozlatova. Nechte croissanty vychladnout a můžete servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Opravdu šťavnatá kuřecí prsa plněná česnekovým máslem

Šopský salát

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

Vietnamské letní závitky s kachním prsíčkem

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Červená čočka s kuřetem

Čokoládový cake s jahodovou šlehačkou

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Vepřový kotlík s cizrnou a olivami