Linecké s marmeládou aneb slepované

Druhým nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině je linecké. Lineckému se však u nás neřekne jinak než slepované. Nejlépe chutná s domácí rybízovou marmeládou, která tak říkajíc štípne. Nemusím mít strach, že by tento druh vánočního cukroví zůstal nedotknutý, protože pokud jde o rychlost, tak mizí doslova světelnou rychlostí.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 210 g mouky (špaldové typ 630 + 100 g pohankové)
  • 1 žloutek
  • 105 g povoleného másla
  • 51 g třtinového cukru (namletý na moučku)
  • 1 lžička pomerančové kůry z bio pomeranče
  • 1 lžička šťávy z pomeranče
  • rybízová marmeláda na slepování

Postup

1

V míse smícháme prosátou mouku, žloutek, povolené máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a šťávu a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice.

2

Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 5-6 minut.

3

Po upečení necháme vychladnout a slepujeme rybízovou marmeládou.

Poznámka

Počítat s minimálně 2 hodinami na odpočinutí těsta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karbanátky z trouby

Žíhaná dobrota

Jemná mrkvová bábovka se smetanovým překvapením

Cheesecake z mascarpone a ricotty

Cizrnovo tuňákový salát s rukolou

Jahodový pohár

Efektní čokoládový dort s kokosovým krémem

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Video: Bezlepkový čokoládový dort s kávovou pěnou nadýchanou jako obláček

Zeleninový krém s vůní uzeného

Dýňová polévka s rajčaty

Opékané brambory a čerstvé zelené fazolky s uzenou klobásou