Borůvkové muffiny

Muffiny na milion způsobů jsem měla vždycky moc ráda, připadají mi velice efektní i praktické. Borůvky můžete dát čerstvé i mražené a nebo je nahradit i jiným ovocem, k tomuto vanilkovému těstu se hodí prakticky cokoliv.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g změklého másla
  • 200 g špaldové mouky hladké
  • 1 lžíci prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžičku sody
  • 1 lžíci vanilkového extraktu
  • 150 ml mléka
  • borůvky – cca 1/4 litru (nebo jiné ovoce)

Postup

1

Žloutky s cukrem a máslem vyšlehejte do pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou a přidejte k vyšlehané směsi. Poté přidejte mléko, vanilkový extrakt a přimíchejte borůvky.

2

Plech na muffiny si vyložte košíčkama a naplňte těstem zhruba do dvou třetin. Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C na cca 35 – 45 minut. Zkuste špejlí, zda jsou muffiny hotové, když bude špejle suchá, můžete je vyndat.

3

Po vyndání z trouby muffiny nechte vychladit na mřížce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Bezlepkový limetkový koláč

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Brokolicová roláda s tvarohem

Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou

Domácí meduňkový sirup

Thajská limetová polévka s krevetkami

Máslové sušenky

Treska pečená v těstíčku