fbpx

Borůvkové muffiny

Muffiny na milion způsobů jsem měla vždycky moc ráda, připadají mi velice efektní i praktické. Borůvky můžete dát čerstvé i mražené a nebo je nahradit i jiným ovocem, k tomuto vanilkovému těstu se hodí prakticky cokoliv.

Borůvkové muffiny

Ingredience na 10 porcí

  • 3 žloutky
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g změklého másla
  • 200 g špaldové mouky hladké
  • 1 lžíci prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžičku sody
  • 1 lžíci vanilkového extraktu
  • 150 ml mléka
  • borůvky – cca 1/4 litru (nebo jiné ovoce)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Žloutky s cukrem a máslem vyšlehejte do pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou a přidejte k vyšlehané směsi. Poté přidejte mléko, vanilkový extrakt a přimíchejte borůvky.

2

Plech na muffiny si vyložte košíčkama a naplňte těstem zhruba do dvou třetin. Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C na cca 35 – 45 minut. Zkuste špejlí, zda jsou muffiny hotové, když bude špejle suchá, můžete je vyndat.

3

Po vyndání z trouby muffiny nechte vychladit na mřížce.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře