Postup
Krok 1:
Ušleháme do husté pěny žloutky s cukrem, poté přilijeme po lžících horkou vodu a lžičku oleje.
Krok 2:
V druhé nádobě si ušleháme tuhý sníh z bílků, který poté opatrně zamícháme do vyšlehaných žloutků. Do této směsi potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.
Krok 3:
Tuto hmotu si rozlijeme do několika misek, či hlubokých talířů a každou misku obarvíme potravinářským barvivem.
Krok 4:
Do cukrářských sáčků nalijeme jednotlivé barvy – pokud sáčky nemáme, tak nevadí, čtěte dále i to se dá vyřešit 🙂
Krok 5:
Na plech s pečícím papírem vlijeme jednotlivé proužky barevného těsta dle libosti.
Pokud nemáme cukrářské sáčky, můžeme těsto nalít cik cak a vyjde to taky krásně. Varianta “cik-cak” se mi dokonce líbí více 🙂
Krok 6:
Od teď je to už sranda. Roládové těsto pečeme v předehřáté troubě na 180 – 200 °C po dobu cca 8 minut. Záleží na troubě. Zkoušejte špejlí, dokud ji nevytáhnete z těsta suchou.
Krok 7:
Mezitím, co se těsto peče si připravíme krém: Uvaříme puding podle návodu, necháme vychladnout a potom do něj vmícháme máslo a cukr a vše ušleháme v hladkou krémovou hmotu.
Krok 8:
Upečené těsto můžeme potřít marmeládou a ní nanést vrstvu krému. Stočíme do rolády a necháme zatuhnout.
Krok 9:
Nakráje, podávat, dobrou chuť! 🙂
Pokud Vám zbude tekuté těsto i krém, můžeme si z něj udělat hrnečkové dortíky:
Dortíky nejsou až takové terno, ale lepší než nic a chutnají beztak báječně. Dobrou chuť! Pokud se do rolády pustíte, budeme rádi, když se s ní pochlubíte se s výsledkem na naší Facebookové stránce.