Duhová roláda

Dnes mám pro Vás lahůdku! Po oblíbených malovaných roládách máme recept na duhovou roládu, která potěší nejen děti. Příprava duhové rolády chce samozřejmě více odhodlání, než “obyčejná” čokoládová, jednobarevná, ale kdybychom chtěli obyčejné věci, neděláme tento web. Teď ale konec řečí a dáme se do toho.
 

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1:

Ušleháme do husté pěny žloutky s cukrem, poté přilijeme po lžících horkou vodu a lžičku oleje.

Krok 2:

V druhé nádobě si ušleháme tuhý sníh z bílků, který poté opatrně zamícháme do vyšlehaných žloutků. Do této směsi potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

Krok 3:

Tuto hmotu si rozlijeme do několika misek, či hlubokých talířů a každou misku obarvíme potravinářským barvivem.

Duhová roláda

Krok 4:

Do cukrářských sáčků nalijeme jednotlivé barvy – pokud sáčky nemáme, tak nevadí, čtěte dále i to se dá vyřešit 🙂

Duhová roláda

Krok 5:

Na plech s pečícím papírem vlijeme jednotlivé proužky barevného těsta dle libosti.

Duhová roláda

Pokud nemáme cukrářské sáčky, můžeme těsto nalít cik cak a vyjde to taky krásně. Varianta “cik-cak” se mi dokonce líbí více 🙂

Duhová roláda

Krok 6:

Od teď je to už sranda. Roládové těsto pečeme v předehřáté troubě na 180 – 200 °C po dobu cca 8 minut. Záleží na troubě. Zkoušejte špejlí, dokud ji nevytáhnete z těsta suchou.

Krok 7:

Mezitím, co se těsto peče si připravíme krém: Uvaříme puding podle návodu, necháme vychladnout a potom do něj vmícháme máslo a cukr a vše ušleháme v hladkou krémovou hmotu.

Krok 8:

Upečené těsto můžeme potřít marmeládou a ní nanést vrstvu krému. Stočíme do rolády a necháme zatuhnout.

Duhová roláda

Krok 9: 

Nakráje, podávat, dobrou chuť! 🙂

Duhová roláda

Pokud Vám zbude tekuté těsto i krém, můžeme si z něj udělat hrnečkové dortíky:

Duhová roláda
Duhová roláda

Dortíky nejsou až takové terno, ale lepší než nic a chutnají beztak báječně. Dobrou chuť! Pokud se do rolády pustíte, budeme rádi, když se s ní pochlubíte se s výsledkem na naší Facebookové stránce. 

Ingredience

  • Krém
    1 ks vanilkový pudinkový prášek
    1/2 l mléka
    150 g moučkového cukru
    150 g mása
  • Těsto1 prášek do pečiva
    1 lžička oleje
    18 dkg cukru krupice
    5 lžic horké vody
    5 vajec
    15 dkg hladké mouky
    Potravinářské barvivo (červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá fialová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Hruškový koláč „naruby“ s medovo-zázvorovou polevou

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Smetanová hlívová omáčka

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Kuskusové rizoto hotové do 15 minut

Proteinové fitness tyčinky s extra porcí čokolády na povrchu

Punčová kolečka

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Pohanková kaše s bio datlovým sirupem, ovocem a chia

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy