Vánoční cukroví – máčené kokosky s pomerančovou kůrou

Kokosky máčené v čokoládě a krásně vonící pomerančovou kůrou. Vánoční klasika, která nikdy neomrzí. A pokud mezi klasiku u vás doma nepatří, tak brzy budou. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 3/4 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 velké bílky
  • 1 hrnek čokoládových kousků
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 pomeranč
  • 1/8 lžičky soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Rozšlehejte bílky s extrakty, cukrem a šlehejte do pěny. Z pomeranče nastrouhejte čerstvou kůru.

3

Vmíchejte kokos, mandle, sůl a pomerančovou kůru. Vše dobře promíchejte.

4

Tvarujte malé kuličky, které pokládejte na plech. Pečte přibližně 15 minut, nebo dokud nebudou okraje kokosek nahnědlé.

5

Nechte vychladnout. Rozehřejte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce a každou kokosku do ní namočte. Nechte zatuhnout.

6

Zbytek čokolády nastříkejte na vršky kokosek a nechte zatuhnout. Uchovávejte v chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí smetanová ruská zmrzlina

Houbové rizoto

Vláčná ovocná buchta

Rychlé bezlepkové tvarohové koblížky

Video: Neprůstřelné domácí skořicové rolky s vanilkovou polevou

Jablkové lívance (bez lepku, cukru, laktózy)

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

Křehké broskvové řezy s borůvkami

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Křupavé bezlepkové sušenky s chia semínky

Raw banano-cokoladove lizatka