Vánoční cukroví – máčené kokosky s pomerančovou kůrou
Kokosky máčené v čokoládě a krásně vonící pomerančovou kůrou. Vánoční klasika, která nikdy neomrzí. A pokud mezi klasiku u vás doma nepatří, tak brzy budou. 🙂

Ingredience
- 1 3/4 hrnku strouhaného kokosu
- 2 velké bílky
- 1 hrnek čokoládových kousků
- 5 lžic krupicového cukru
- 2 lžíce mletých mandlí
- 1/2 lžičky mandlového extraktu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 pomeranč
- 1/8 lžičky soli
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Rozšlehejte bílky s extrakty, cukrem a šlehejte do pěny. Z pomeranče nastrouhejte čerstvou kůru.
Vmíchejte kokos, mandle, sůl a pomerančovou kůru. Vše dobře promíchejte.
Tvarujte malé kuličky, které pokládejte na plech. Pečte přibližně 15 minut, nebo dokud nebudou okraje kokosek nahnědlé.
Nechte vychladnout. Rozehřejte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce a každou kokosku do ní namočte. Nechte zatuhnout.
Zbytek čokolády nastříkejte na vršky kokosek a nechte zatuhnout. Uchovávejte v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
cukroví pečení pomeranč sladké recepty snadné recepty vánoce vánoční cukroví vánoční recepty
Zdroj: 12tomatoes.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře