Jednoduchá domácí jahodová zmrzlina

Horka jsou tady a každý se chce pořádně osvěžit. Tato zmrzlina je jednoduchá a velmi chutná.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 150 g smetany ke šlehání
  • 100 g ricotty
  • med dle chuti
  • 130 g jahod + na ozdobu
  • lístek máty na ozdobu

Postup

1

Smetanu vyšlehejte do tuha. Přišlehejte k ní ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody a tuto kaši přimíchejte ke smetanovému základu.

2

Vzniklou hmotou naplňte třeba silikonové košíčky na muffiny nebo jakékoli jiné vhodné nádobky. Nechejte v mrazničce zatuhnout.

3

Před podáváním vyklopte na talířek či mističku, ozdobte lístkem máty a jahodou. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud chcete přiznat kousky jahod, nemusíte je rozmixovat všechny. Stačí jich několik pokrájet na menší kousky. Nebo pokud máte i lesní jahůdky, dejte je do zmrzky celé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčný čokoládový dort s mátovým krémem a kousky čokolády

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Banánová zmrzlina

Recept na domácí máslové croissanty + Videorecept

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Jemná fazolová polévka

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Čokoládové dortíky s malinami

Video: Čokoládový zrcadlový dort s pěnou z bílé čokolády a jahodovým želé uvnitř

Žampiony portobello plněné nemasovou směsí

Zeleninový krém s vůní uzeného

Citronový dezert do skleničky