Jednoduchá domácí jahodová zmrzlina
Horka jsou tady a každý se chce pořádně osvěžit. Tato zmrzlina je jednoduchá a velmi chutná.

Ingredience na 4 porce
Potřebujeme:
- 150 g smetany ke šlehání
- 100 g ricotty
- med dle chuti
- 130 g jahod + na ozdobu
- lístek máty na ozdobu
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Smetanu vyšlehejte do tuha. Přišlehejte k ní ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody a tuto kaši přimíchejte ke smetanovému základu.

Vzniklou hmotou naplňte třeba silikonové košíčky na muffiny nebo jakékoli jiné vhodné nádobky. Nechejte v mrazničce zatuhnout.

Před podáváním vyklopte na talířek či mističku, ozdobte lístkem máty a jahodou. Dobrou chuť.

Poznámka
Pokud chcete přiznat kousky jahod, nemusíte je rozmixovat všechny. Stačí jich několik pokrájet na menší kousky. Nebo pokud máte i lesní jahůdky, dejte je do zmrzky celé.
Mohlo by vás zajímat: