na krém:
na polevu:
Těsto, pokud budete připravovat svoje, si připravte den předem, výroba zabere takřka celý den. Stejně tak krém si připravte den předem, ať stihne ztuhnout.
Krém:
Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a semínka z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Poté z plotýnky stáhněte. Žloutky vyšlehejte do světlé pěny, pak do nich zašlehejte i mouku. Do vyšlehané pěny pomaličku, tenkým pramínkem a za stálého šlehání přilévejte polovinu horkého mléka. Žloutkový krém přelijte do zbylého horkého mléka a na mírném plameni za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přendejte krém do misky a přikryjte potravinářskou fólií, nechte do druhého dne vychladit.
Těsto:
Troubu předehřejte na 200°C a těsto vyválejte na velikost plechu. Přendejte na pečící papír na plech a nahoře opět přikryjte pečícím papírem. Zatižte dalším plechem/pekáčkem a dejte na 20 minut péct. Poté vrchní papír sundejte a nechte dopéct do zlatova. Upečené těsto po okrajích zarovnejte a nakrájejte na tři stejné obdelníky, které dále rozkrájejte na porce a nebo porcovat můžete až hotový naplněný dezert. Dělala jsem obé a lépe mi vyhovovalo plnit už naporcované těsto.
Poleva:
Bílek vyšlehejte se šťávou z citronu do tuha a poté zašlehejte cukr.
Čokoládu rozpusťte a na zdobení použijte cukrářský sáček nebo špejli.
Kompletace:
Plát těsta si přendejte rovnou na tác, ať si to pak nerozsypete. Na první plát naneste polovinu krému, přikryjte druhým plátem a dejte druhou polovinu krému. Přikryjte třetím plátem. Horní, třetí plát potřete bílkovou polevou a ozdobte rozpuštěnou čokoládou. Vzor uděláte tak, že špejlí čokoládu protáhnete.
Před podáváním nechte dezert rozležet v ledničce, ideálně přes noc.
Dobrou chuť ♥