Jahodovo-borůvkový džem

Milujte džem, ale v žádném podle vás nejsou ty správně velké kousky ovoce. Nezoufejte, tento je jich plný.

Barbora Venháčová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na cca 4 skleničky po 250 ml:

  • 700 g zralých menších jahod
  • 200 g borůvek
  • 2 lžíce vody, maličko rumu
  • 0,5 g želírovacího cukru 3:1

Postup

1

Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte, ty úplně maličké můžete klidně nechat vcelku.

2

Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte.

3

Na zchlazeném talířku zkontrolujte, zda-li směs želíruje. Pokud se vám bude zdát řídká, ještě chvíli vařte. Mějte na paměti, že čím déle budete vařit, tím rychleji se ovoce rozvaří. Já jsem tedy raději nechala džem maličko řidší, aby ovoce zůstalo krásně v celých kusech, jak to máme rádi.

4

Horkou směsí naplňte skleničky, zalijte kapkou rumu a nechte vychladnout dnem vzhůru. Skladujte v suchu a chladnu.
Dobrou chuť!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness-jablečný koláč s ořechy a rozinkami

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Masové kuličky v pikantní omáčce

Švarcvaldský dort

Pohanka na žampiónech

Žloutkové věnečky

Paleo bublanina

Bezlepkoví kakaoví medvídci s chia semínky a jogurtem

Křupavé sýrové spirály z kynutého těsta

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s “paříží“

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou