Jahodovo-borůvkový džem

Milujte džem, ale v žádném podle vás nejsou ty správně velké kousky ovoce. Nezoufejte, tento je jich plný.

Barbora Venháčová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na cca 4 skleničky po 250 ml:

  • 700 g zralých menších jahod
  • 200 g borůvek
  • 2 lžíce vody, maličko rumu
  • 0,5 g želírovacího cukru 3:1

Postup

1

Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte, ty úplně maličké můžete klidně nechat vcelku.

2

Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte.

3

Na zchlazeném talířku zkontrolujte, zda-li směs želíruje. Pokud se vám bude zdát řídká, ještě chvíli vařte. Mějte na paměti, že čím déle budete vařit, tím rychleji se ovoce rozvaří. Já jsem tedy raději nechala džem maličko řidší, aby ovoce zůstalo krásně v celých kusech, jak to máme rádi.

4

Horkou směsí naplňte skleničky, zalijte kapkou rumu a nechte vychladnout dnem vzhůru. Skladujte v suchu a chladnu.
Dobrou chuť!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé pizzové topinky s sýrem, cherry rajčátky a bazalkou

Rychlá domácí mandarinková zmrzlina ze 3 ingrediencí

Jednoduchý veganský “tavený sýr“ z jogurtu

Vláčná ovocná buchta

Rýžový salát se zeleninou a hořčičným dressingem

Kokosový koláč s mangem a banánem

Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Bábovka s jablky (včetně bezlepkové varianty)

Rukolová polévka s kozím sýrem

Originální smetanový zákusek s kokosovými kuličkami

Švestkový koláč posypaný plátky mandlí

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu