Jahodovo-borůvkový džem

Milujte džem, ale v žádném podle vás nejsou ty správně velké kousky ovoce. Nezoufejte, tento je jich plný.

Jahodovo-borůvkový džem

Ingredience na 10 porcí

Suroviny na cca 4 skleničky po 250 ml:

  • 700 g zralých menších jahod
  • 200 g borůvek
  • 2 lžíce vody, maličko rumu
  • 0,5 g želírovacího cukru 3:1

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte, ty úplně maličké můžete klidně nechat vcelku.

2

Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte.

Jahodovo-borůvkový džem
3

Na zchlazeném talířku zkontrolujte, zda-li směs želíruje. Pokud se vám bude zdát řídká, ještě chvíli vařte. Mějte na paměti, že čím déle budete vařit, tím rychleji se ovoce rozvaří. Já jsem tedy raději nechala džem maličko řidší, aby ovoce zůstalo krásně v celých kusech, jak to máme rádi.

4

Horkou směsí naplňte skleničky, zalijte kapkou rumu a nechte vychladnout dnem vzhůru. Skladujte v suchu a chladnu.
Dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře