fbpx

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Jakožto nadšenec do pečení a cheesecaků obzvlášť, jsem si nemohla nechat ujít tento skvělý recept na cheesecake s arašídovým máslem. Arašídy dodávají krému ještě větší jemnost, než je obvyklé. Společně s čokoládou tvoří dezert, který rychle zařadíte mezi vaše oblíbené. 🙂

  • Doba přípravy: 1h 30 minut + čas na chlazení
Recept na cheesecake s čokoládou a arašídovým máslem

Ingredience

Krusta

  • 90 g másla, rozpuštěného
  • 1½ hrnku celozrnných sušenek, nadrcených
  • 1 lžíce cukru

Cheesecake

  • 720 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • ½ hrnku zakysané smetany
  • 110 g arašídového másla

Čokoládová ganache

  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 350 g čokolády, nasekané

peanut-butter-chocolate-ganache-cheesecake

Postup

1

Smíchejte všechny ingredience na krustu a vtlačte na dno formy o průměru 22 cm.

2

Pečte přibližně 8 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

3

Rozšlehejte krémový sýr s cukrem, přidejte sůl, vanilku, vejce a zakysanou smetanu.

4

Dobře promíchejte a přidejte arašídové máslo. Promíchejte do hladké struktury.

5

Vlijte na připravenou krustu a pečte přibližně 45 minut.

6

Vyndejte cheesecake z trouby a vložte jej do lednice na minimálně 6 hodin, ideálně přes noc.

7

V rendlíku nebo mikrovlnce rozehřejte smetanu do horka, nesmí vařit.

8

Nasekanou čokoládu nasypte do horkuvzdorné mísy a přelijte ji horkou smetanou.

9

Nechte 2 minuty stát a poté rozmíchejte do hladkého krému.

10

Nalijte vzniklou ganache na cheesecake a nechte zatuhnout v lednici minimálně hodinu.

Mohlo by vás zajímat:
arašídové máslo cheesecake čokoláda krémový sýr pečení sladké recepty smetana vanilka vanilkový extrakt Dezerty Vegetariánské

Zdroj: hugsandcookiesxoxo.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře