Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Jakožto nadšenec do pečení a cheesecaků obzvlášť, jsem si nemohla nechat ujít tento skvělý recept na cheesecake s arašídovým máslem. Arašídy dodávají krému ještě větší jemnost, než je obvyklé. Společně s čokoládou tvoří dezert, který rychle zařadíte mezi vaše oblíbené. 🙂
  • Doba přípravy: 1h 30 minut + čas na chlazení

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Krusta

  • 90 g másla, rozpuštěného
  • 1½ hrnku celozrnných sušenek, nadrcených
  • 1 lžíce cukru

Cheesecake

  • 720 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • ½ hrnku zakysané smetany
  • 110 g arašídového másla

Čokoládová ganache

  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 350 g čokolády, nasekané

Postup

1

Smíchejte všechny ingredience na krustu a vtlačte na dno formy o průměru 22 cm.

2

Pečte přibližně 8 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

3

Rozšlehejte krémový sýr s cukrem, přidejte sůl, vanilku, vejce a zakysanou smetanu.

4

Dobře promíchejte a přidejte arašídové máslo. Promíchejte do hladké struktury.

5

Vlijte na připravenou krustu a pečte přibližně 45 minut.

6

Vyndejte cheesecake z trouby a vložte jej do lednice na minimálně 6 hodin, ideálně přes noc.

7

V rendlíku nebo mikrovlnce rozehřejte smetanu do horka, nesmí vařit.

8

Nasekanou čokoládu nasypte do horkuvzdorné mísy a přelijte ji horkou smetanou.

9

Nechte 2 minuty stát a poté rozmíchejte do hladkého krému.

10

Nalijte vzniklou ganache na cheesecake a nechte zatuhnout v lednici minimálně hodinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dort harlekýn

Paleo pštrosí vejce

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty

Kuskus s krůtím masem

Krůtí perkelt

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Vláčná ovocná buchta

Karbanátky z trouby

Batátová musaka

Dýňový koláč

Italský mandlový koláč sbrisolona

Pečené jablko s vanilkovým přelivem