Rýžový salát se zeleninou a hořčičným dressingem

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g basmati rýže
  • 1 menší červená paprika
  • 1 šálek hrášku
  • 1 kukuřičný klas
  • 3–4 jarní cibulky

Dressing

  • celkem 2 lžíce různých druhů hořčic (plnotučná + francouzská + dijonská, …)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl + pepř

Postup

1

Basmati rýži dejte vařit do lehce osolené vody. Měla by se vařit cca 10 minut. Po 5 minutách přidejte čerstvý nebo mražený (nikoli konzervovaný) hrášek. Po uvaření zceďte a prolijte studenou vodou.

2

Kukuřičný klas uvařte – pokud je zcela syrový, budete potřebovat asi 10 minut. Pokud máte předvařený – budou stačit 3 minutky. Pak ji postavte na talíř a ostrým nožem okrájejte zrníčka – hezky od shora dolů. Nechte vychladnout. Můžete použít i mraženou kukuřici – v tom případě ji vařte stejně jako hrášek v předchozím kroku.

3

Jarní cibulky nasekejte na drobno. Papriku umyjte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte.

4

V mističce smíchejte hořčici s olejem – umíchejte lžičkou hezky dohladka. Osolte a opepřete dle chuti. Většinu dressingu vmíchejte k rýži a zelenině, zbytkem pokapejte salát při servírování.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé čokoládové mini pohárky s brownies peřinkou a kávovou zmrzlinou

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Pikantní hermelín pečený s bylinkami a meruňkovým džemem

Kuřecí vývar s bílým chřestem

Jahodový chia dezert

Fitness pizza s květákovým korpusem

Bruschetta s pancettou

Bramborové válečky se švestkovým rozvarem

Vánoční pečený čaj

Jemné sušenky s čokoládou a skořicí

Jednoduché sušenky ve tvaru srdíčka bez vykrajovátek

Nepečený kokosový srnčí hřbet