Rýžový salát se zeleninou a hořčičným dressingem

Rýžový salát se zeleninou a hořčičným dressingem

Ingredience na 3 porce

  • 150 g basmati rýže
  • 1 menší červená paprika
  • 1 šálek hrášku
  • 1 kukuřičný klas
  • 3–4 jarní cibulky

Dressing

  • celkem 2 lžíce různých druhů hořčic (plnotučná + francouzská + dijonská, …)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl + pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Basmati rýži dejte vařit do lehce osolené vody. Měla by se vařit cca 10 minut. Po 5 minutách přidejte čerstvý nebo mražený (nikoli konzervovaný) hrášek. Po uvaření zceďte a prolijte studenou vodou.

2

Kukuřičný klas uvařte – pokud je zcela syrový, budete potřebovat asi 10 minut. Pokud máte předvařený – budou stačit 3 minutky. Pak ji postavte na talíř a ostrým nožem okrájejte zrníčka – hezky od shora dolů. Nechte vychladnout. Můžete použít i mraženou kukuřici – v tom případě ji vařte stejně jako hrášek v předchozím kroku.

3

Jarní cibulky nasekejte na drobno. Papriku umyjte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte.

Rýžový salát se zeleninou a hořčičným dressingem
4

V mističce smíchejte hořčici s olejem – umíchejte lžičkou hezky dohladka. Osolte a opepřete dle chuti. Většinu dressingu vmíchejte k rýži a zelenině, zbytkem pokapejte salát při servírování.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře