Dressing
Basmati rýži dejte vařit do lehce osolené vody. Měla by se vařit cca 10 minut. Po 5 minutách přidejte čerstvý nebo mražený (nikoli konzervovaný) hrášek. Po uvaření zceďte a prolijte studenou vodou.
Kukuřičný klas uvařte – pokud je zcela syrový, budete potřebovat asi 10 minut. Pokud máte předvařený – budou stačit 3 minutky. Pak ji postavte na talíř a ostrým nožem okrájejte zrníčka – hezky od shora dolů. Nechte vychladnout. Můžete použít i mraženou kukuřici – v tom případě ji vařte stejně jako hrášek v předchozím kroku.
Jarní cibulky nasekejte na drobno. Papriku umyjte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte.
V mističce smíchejte hořčici s olejem – umíchejte lžičkou hezky dohladka. Osolte a opepřete dle chuti. Většinu dressingu vmíchejte k rýži a zelenině, zbytkem pokapejte salát při servírování.