Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Ricottu můžete upravovat naslano i nasladko. Tohle je slaná verze knedlíčků, ale klidně můžete základ receptu použít i pro sladkou verzi - samozřejmě bez pažitky.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Knedlíčky

  • 80 g střídky bílého pečiva
  • 100 g ricotty
  • 1 žloutek
  • 15 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce nadrobno pokrájené pažitky
  • Sůl

Teplý špenátový salát

  • 1 lžíce olivového olej
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 5 cherry rajčátek
  • 70 g špenátu (baby)
  • Sůl
  • Větvička bazalky

Postup

1

Střídku pečiva rozmixuje nožovým mixérem. Nasypte do mísy, přidejte ricottu, žloutek, zchladlé máslo, pažitku a špetku soli. Promíchejte a nechte 15 minut odležet. Tvarujte knedlíčky velké asi jako ping pongový míček.

2

V hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vložte knedlíčky. Vařte 5 minut. Vyjměte a vložte na chvíli do studené vody zatáhnout. Vyjměte a nechte okapat.

3

Na pánvi rozehřejte olej. Cibulku orestujte dozlatova. Přidejte napůl překrojená rajčata, rozdrcený česnek. Za stálého míchání restujte půl minuty. Přidejte propláchnutý a okapaný špenát, pokrájenou bazalku, špetku soli a promíchávejte, dokud špenát neovadne.

4

Na talíř naservírujte špenát, rozložte knedlíčky a posypte pokrájenou pažitkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čtyřvrstvý čokoládový dort (bezlepkový)

Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou

Jednoduché mandlové koláčky s marmeládou

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Sýrové sušenky

Jednoduchá máslová kolečka s karamelovou náplní

Zdravější domáci piškoty

Veganský prejt

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkové minidortíčky

Ranná chia vzpruha