fbpx

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Ricottu můžete upravovat naslano i nasladko. Tohle je slaná verze knedlíčků, ale klidně můžete základ receptu použít i pro sladkou verzi - samozřejmě bez pažitky.

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Ingredience na 1 porce

Knedlíčky

  • 80 g střídky bílého pečiva
  • 100 g ricotty
  • 1 žloutek
  • 15 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce nadrobno pokrájené pažitky
  • Sůl

 
Teplý špenátový salát

  • 1 lžíce olivového olej
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 5 cherry rajčátek
  • 70 g špenátu (baby)
  • Sůl
  • Větvička bazalky

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Střídku pečiva rozmixuje nožovým mixérem. Nasypte do mísy, přidejte ricottu, žloutek, zchladlé máslo, pažitku a špetku soli. Promíchejte a nechte 15 minut odležet. Tvarujte knedlíčky velké asi jako ping pongový míček.

2

V hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vložte knedlíčky. Vařte 5 minut. Vyjměte a vložte na chvíli do studené vody zatáhnout. Vyjměte a nechte okapat.

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá
3

Na pánvi rozehřejte olej. Cibulku orestujte dozlatova. Přidejte napůl překrojená rajčata, rozdrcený česnek. Za stálého míchání restujte půl minuty. Přidejte propláchnutý a okapaný špenát, pokrájenou bazalku, špetku soli a promíchávejte, dokud špenát neovadne.

4

Na talíř naservírujte špenát, rozložte knedlíčky a posypte pokrájenou pažitkou.

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře