Jemné kokosové jednohubky s čokoládovou polevou

Máte chuť na něco hříšně kokosového, ale obyčejné kokosky vám dneska stačit nebudou? Tyhle makrónky s kokosem a čokoládou vaše chuťové pohárky určitě uspokojí.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 a 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 3/4 hrnku cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 bílků
  • 1 hrnek jemně nasekaných opečených pekanových ořechů (můžeme nahradit mandlemi nebo vlašskými ořechy)

Poleva

  • 110 g čokolády
  • 1 lžíce másla

Postup

1

Troubu si předehřejte na 190 °C a plech si vyložte pečicím papírem.

2

Ve velké míse smíchejte kokos, cukr, mouku a sůl. Řádně promíchejte a přidejte bílky a ořechy. Směs důkladně spojte.

3

Tvořte malé kuličky, dejte je na plech a mírně zmáčkněte. Pečte zhruba 20 až 25 minut, dokud nejsou vršky lehce dozlatova. Nechte zchladnout.

4

Čokoládu společně s máslem zahřejte ve vodní lázni a nechejte důkladně rozpustit. Salko si rozehřejte v druhém kastrůlku. Zchladlé makrónky pokapejte nejdříve čokoládou, poté salkem a nechte ztuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladký kokosový sirup na palačinky, vafle, do kaše i musli

Krevety na másle se studeným dipem

Salát z červené čočky se sušenými rajčaty, ořechy a paprikami

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jemné celozrnné sušenky s jablky, banánem a mrkví

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Proteinové fitness tyčinky s extra porcí čokolády na povrchu

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Variace na salát caesar

Bylinkový salát s rajčatem, avokádem a červenou řepou

Dýňový cheesecake

Špenátová polévka

Zdravé kávové smoothie s chia semínky