fbpx

Jemné kokosové jednohubky s čokoládovou polevou

Máte chuť na něco hříšně kokosového, ale obyčejné kokosky vám dneska stačit nebudou? Tyhle makrónky s kokosem a čokoládou vaše chuťové pohárky určitě uspokojí.

Kokosové sušenky s čokoládovou polevou

Ingredience

  • 5 a 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 3/4 hrnku cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 bílků
  • 1 hrnek jemně nasekaných opečených pekanových ořechů (můžeme nahradit mandlemi nebo vlašskými ořechy)

Poleva

  • 110 g čokolády
  • 1 lžíce másla

german-chocolate-macaroons

Postup

1

Troubu si předehřejte na 190 °C a plech si vyložte pečicím papírem.

2

Ve velké míse smíchejte kokos, cukr, mouku a sůl. Řádně promíchejte a přidejte bílky a ořechy. Směs důkladně spojte.

3

Tvořte malé kuličky, dejte je na plech a mírně zmáčkněte. Pečte zhruba 20 až 25 minut, dokud nejsou vršky lehce dozlatova. Nechte zchladnout.

4

Čokoládu společně s máslem zahřejte ve vodní lázni a nechejte důkladně rozpustit. Salko si rozehřejte v druhém kastrůlku. Zchladlé makrónky pokapejte nejdříve čokoládou, poté salkem a nechte ztuhnout.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda karamel kokos ořechy salko sladké

Zdroj: www.chef-in-training.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře