Jemné kokosové jednohubky s čokoládovou polevou
Máte chuť na něco hříšně kokosového, ale obyčejné kokosky vám dneska stačit nebudou? Tyhle makrónky s kokosem a čokoládou vaše chuťové pohárky určitě uspokojí.

Ingredience
- 5 a 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- 3/4 hrnku cukru
- 6 lžic hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 5 bílků
- 1 hrnek jemně nasekaných opečených pekanových ořechů (můžeme nahradit mandlemi nebo vlašskými ořechy)
Poleva
- 110 g čokolády
- 1 lžíce másla
- 170 g salka
Postup
Troubu si předehřejte na 190 °C a plech si vyložte pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte kokos, cukr, mouku a sůl. Řádně promíchejte a přidejte bílky a ořechy. Směs důkladně spojte.
Tvořte malé kuličky, dejte je na plech a mírně zmáčkněte. Pečte zhruba 20 až 25 minut, dokud nejsou vršky lehce dozlatova. Nechte zchladnout.
Čokoládu společně s máslem zahřejte ve vodní lázni a nechejte důkladně rozpustit. Salko si rozehřejte v druhém kastrůlku. Zchladlé makrónky pokapejte nejdříve čokoládou, poté salkem a nechte ztuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda karamel kokos ořechy salko sladké
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře