Do velké zapékací mísy vložte filety. Každý filet posypte špetkou soli a polijte lžící omáčky. Dobře omáčku rozetřete po celém povrchu lososa, mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Zapněte troubu na nastavení grilu a dejte rošt na nejvyšší pozici v troubě. Plech vyložte pečícím papírem, lehce pomažte olejem a vložte na něj marinované lososy, kůží dolů. Polijte zbývající marinádou.
Pečte 8 minut, v polovině času pečení lososa otočte. Poté vyndejte z trouby a na každý kousek lososa natřete dvě lžičky marinády. Vraťte do trouby a nechte dalších 5 minut péct, nebo dokud omáčka nezkaramelizuje.
Posypte jarní cibulkou a servírujte ideálně s rýží nebo quinoou.
Nutriční hodnoty: Kalorie: 421.7, Tuk: 18.3 g, Cholesterol: 145.0 mg, Sodík: 435.0 mg, Sacharidy: 15.8 g, Bílkoviny: 45.0 g