Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Chuť lososa je nezaměnitelná a proto není potřeba příliš složitých úprav, abyste měli chutově dokonalé jídlo. Tento recept je velmi jednoduchý, použijete pouze pár surovin, upečete a máte hotovo. Losos je lehce pikantní, velmi dobře se bude hodit k rýži či zelenině.
  • Doba přípravy: 30 minut + čas marinování
  • Porce: 6 kusů
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 421.7, Tuk: 18.3 g, Cholesterol: 145.0 mg, Sodík: 435.0 mg, Sacharidy: 15.8 g, Bílkoviny: 45.0 g

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 kusů filetů z lososa
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku Thajské sladké chilli omáčky
  • 2 – 3 lžíce jarní cibulky, nasekané
  • olej

 

 

Postup

1

Do velké zapékací mísy vložte filety. Každý filet posypte špetkou soli a polijte lžící omáčky. Dobře omáčku rozetřete po celém povrchu lososa, mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.

2

Zapněte troubu na nastavení grilu a dejte rošt na nejvyšší pozici v troubě. Plech vyložte pečícím papírem, lehce pomažte  olejem a vložte na něj marinované lososy, kůží dolů. Polijte zbývající marinádou.

3

Pečte 8 minut, v polovině času pečení lososa otočte. Poté vyndejte z trouby a na každý kousek lososa natřete dvě lžičky marinády. Vraťte do trouby a nechte dalších 5 minut péct, nebo dokud omáčka nezkaramelizuje.

4

Posypte jarní cibulkou a servírujte ideálně s rýží nebo quinoou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Máslové sušenky

Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem

Smažené špenátové kuličky

Super rychlé nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Nepečený třívrstvý dort s čokoládou, smetanou a arašídovým máslem

Krémová špenátová polévka se slaninou

Šíleně dobrý dezert – smažená zmrzlina

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Brokolicova ryza

Kuřecí játrová paštika

Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením