Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g instantní kukuřičné polenty
  • sůl
  • sušená zeleninová směs (používám Klare Gemusebruhe z DM)
  • 2 středně velká rajčata
  • čerstvá bazalka
  • 2 kolečka kozího sýru
  • 1 vejce
  • trochu mléka
  • olivový olej

Postup

1

Polentu pomalu nasypeme do vroucí osolené vody, aby nevznikly hrudky. Přidáme sušenou zeleninovou směs a mícháme asi 3 minuty do ztuhnutí.

2

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a na dno dáme uvařenou polentu.

3

Rajčata omyjema a nakrájíme na plátky. Spolu s bazalkou klademe na polentu v misce.

4

Kozí sýr nadrobíme a dáme na rajčata.

5

Vejce rozmícháme s trochou mléka a nalijeme přes sýr s rajčaty do misky.

6

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami

Fazolové brownies bez mouky

Špagety s bazalkovým pestem

Domácí müsli

Protizánětlivé veganské smoothie s kurkumou z rostlinného mléka

Makovy vlockovy koláč s jogurtem a malinami

Gobova juha – slovinská houbová polévka

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Makový koláč se švestkami

Meruňková marmeláda s pektinem a minimem cukru

Rajčatová polévka

Cuketový chlebík absolutně dietní bez mouky