fbpx

Pečené bramborové mini frittaty se zelenými fazolkami

Frittata je známá především v Itálii, ale i u nás se těší větší a větší oblibě. Není se čemu divit. Je to jednoduché a tak chutné jídlo. Navíc tyto malé frittaty se zelenými fazolkami budou ve vašem jídelníčku brzy zařazeny mezi oblíbence :).

fazolkova_frittata

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 300 g zelených fazolek
  • 150 g parmezánu nebo pecorina
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 6 vajec
  • 200 g krémového light sýra (Philadelphia nebo podobný typ)
  • sůl
  • olivový olej
  • formičky na muffiny

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Chvíli se předvařte brambory v slupce (nemusí být úplně měkké, jen lehce). Nechte chvíli vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé plátky.

3

Dejte brambory na plech, lehce pokapejte olivovým olejem a posypte trochou soli a pečte při 180 °C dozlatova.

4

Mezitím ostraňte stonky fazolek a dobře je omyjte. Fazolky dejte asi na 10 minut vařit v osolené vodě. Jakmile jsou měkké odlijte vodu, nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.

5

Připravte si muffinové formičky, které dobře vymažte olivovým olejem. V míse smíchejte krémový sýr, parmezán (pecorino), 1 vejce a trochu soli do hladké pasty, případně můžete použít mixér. Do směsi vmíchejte fazolky.

6

Do formy na muffiny střídavě vkládejte brambory, trochu rozmarýnu a směsi s fazolkami.

7

Pečte v troubě na 180 °C po dobu asi 20-25 minut dozlatova. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
brambory jednoduché krémový sýr parmezán rozmarýn snídaně vejce Brambory Luštěniny Vegetariánské

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře