Pečené bramborové mini frittaty se zelenými fazolkami
Frittata je známá především v Itálii, ale i u nás se těší větší a větší oblibě. Není se čemu divit. Je to jednoduché a tak chutné jídlo. Navíc tyto malé frittaty se zelenými fazolkami budou ve vašem jídelníčku brzy zařazeny mezi oblíbence :).

Ingredience
- 300 g brambor
- 300 g zelených fazolek
- 150 g parmezánu nebo pecorina
- 1 snítka rozmarýnu
- 6 vajec
- 200 g krémového light sýra (Philadelphia nebo podobný typ)
- sůl
- olivový olej
- formičky na muffiny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Chvíli se předvařte brambory v slupce (nemusí být úplně měkké, jen lehce). Nechte chvíli vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé plátky.
Dejte brambory na plech, lehce pokapejte olivovým olejem a posypte trochou soli a pečte při 180 °C dozlatova.
Mezitím ostraňte stonky fazolek a dobře je omyjte. Fazolky dejte asi na 10 minut vařit v osolené vodě. Jakmile jsou měkké odlijte vodu, nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.
Připravte si muffinové formičky, které dobře vymažte olivovým olejem. V míse smíchejte krémový sýr, parmezán (pecorino), 1 vejce a trochu soli do hladké pasty, případně můžete použít mixér. Do směsi vmíchejte fazolky.
Do formy na muffiny střídavě vkládejte brambory, trochu rozmarýnu a směsi s fazolkami.
Pečte v troubě na 180 °C po dobu asi 20-25 minut dozlatova. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
brambory jednoduché krémový sýr parmezán rozmarýn snídaně vejce Brambory Luštěniny Vegetariánské
Zdroj: blog.giallozafferano.it
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře