Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem

Jednoduchý recept na výborný slaný koláč, který máte do hodinky hotový. :) Je plný sýra, slaniny a jemných kuřecích prsou. Ideální jako hlavní jídlo,ale můžete jej též upéct na svačinku.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 300 g strouhaného tvrdého sýru
  • 100 g šunky nebo anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř
  • koření dle chuti (červená paprika, muškátový oříšek, česnek, …)

Postup

1
Připravte si kulatou formu na pečení (o průměru nejlépe 24 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
Kuřecí prsa omyjte, nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
3
Rozšlehejte vajíčka a smíchejte je se zakysanou smetanou. Přidejte znovu malé množství soli a pepře a koření dle chuti, promíchejte.
4
Maso obalte v hladké mouce a následně v připravené směsi vajíčka a smetany. Takto obalené kousky položte na dno formy.
5
Následně maso posypejte sýrem, na něj pokládejte kousky šunky nebo anglické slaniny. Vše na sebe v tomto pořadí postupně naskládejte. (Pokud Vám zbylo vajíčko, můžete jím směs zalít.)
6
Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Formu zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte 40 minut až hodinu. Před vytažením z trouby ještě odkryjte alobal a posypejte zbylým strouhaným sýrem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Kokosové muffiny s rozinkami

Křupavé bramborové kuličky se slaninou a sýrem

Bábovka, ze které teče máslo!

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Zdravé a netradiční cuketové zelí s cibulí

Vosí hnízda s vlašskými ořechy

Likér z ledových kaštanů

Pikantní brokolice s arašídovou omáčkou

Krémový rýžový puding s kokosovým mlékem

Reuben sendvič

8 domácích receptů na ovocno-bylinkové sirupy bez vaření