
Křehké těsto:
Tvarohová naplň:
Troubu předehřejte na 180 stupňů, dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
Prosátou mouku promíchejte s cukrem a práškem do pečiva. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a pomocí mixéru nebo food procesoru promixujte na drobenku. Pak přidejte jako první žloutek a pokračujte ve zpracování. Pokud se těsto ještě drolí, přidejte část bílku. Mělo by Vám vzniknout hladké a kompaktní těsto.
Vše můžete samozřejmě zpracovat i ručně, nejlépe zpočátku vidličkou rozmačkat máslo, pak teprve rukama rychle dopracovat.
Hotové těsto rozválejte, nejlépe to jde mezi dvěma foliemi, a vložte do připravené formy. Těsto tvoří jen dno, není potřeba ho zvedat do krajů.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 15–20 minut, až je hezky do zlatova.
Tvaroh promixujte společně s čerstvým sýrem do hladka tak, aby se odstranily případné hrudky a směs byla krásně jemná. S trochou trpělivosti to jde i tyčovým mixérem. :)
Přidejte vanilkový cukr a pudinkový prášek, dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte po jednom vejce. Podle chuti můžete přisladit.
Směs rozetřete na předpečený korpus, můžete hned, jak vytáhnete z trouby, a navrch rozložte mražené borůvky.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 minut, pak teplotu snižte na 150 stupňů a dopékejte ještě asi 15–20 minut.
Vyndejte z trouby a nechte ve formě vychladnout. Koláč není nutné dávat do lednice, stačí chladnější místnost. Před servírováním pocukrujte.