Chřestový koláč
Sezóna chřestu pomalu končí a jeho cena šla neskutečně dolů, takže ho teď doma máme několik kilo. Většinou si ho dáváme jako přílohu nebo do salátu, ale chtěla jsem zkusit něco nového, tak jsem upekla tento slaný koláč a je bez jakékoliv nadsázky prostě božskýýý!

Ingredience na 6 porcí
Suroviny:
- 500g čerstvého zeleného chřestu
- 1 balení listového těsta (400g)
- 2 vejce
- 300g goudy vcelku
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hrstka hladké mouky na posypání pracovní plochy
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Pracovní plochu si jemně pomoučíme a listové těsto rozválíme do obdélníkového tvaru. Trochu přehneme kraje těsta dovnitř, aby nevytekla náplň. Rozválené těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Na náplň si rozšleháme vajíčka, přidáme nahrubo nakrájený sýr, rozetřený česnek a směs osolíme a opepříme. Vznikne nám takové řidší sýrové těstíčko, které rozprostřeme na koláč. U chřestu odřežeme dřevnaté konce a rozložíme ho na koláč.

Takto pečeme na 180° přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou okraje těsta zlaté.

Poznámka
No a lehká letní večeře je hotová za chvilku! Utíkejte rychle pro chřest! :)
Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře