Chřestový koláč

Sezóna chřestu pomalu končí a jeho cena šla neskutečně dolů, takže ho teď doma máme několik kilo. Většinou si ho dáváme jako přílohu nebo do salátu, ale chtěla jsem zkusit něco nového, tak jsem upekla tento slaný koláč a je bez jakékoliv nadsázky prostě božskýýý!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • 500g čerstvého zeleného chřestu
  • 1 balení listového těsta (400g)
  • 2 vejce
  • 300g goudy vcelku
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • hrstka hladké mouky na posypání pracovní plochy

Postup

1

Pracovní plochu si jemně pomoučíme a listové těsto rozválíme do obdélníkového tvaru. Trochu přehneme kraje těsta dovnitř, aby nevytekla náplň. Rozválené těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

2

Na náplň si rozšleháme vajíčka, přidáme nahrubo nakrájený sýr, rozetřený česnek a směs osolíme a opepříme. Vznikne nám takové řidší sýrové těstíčko, které rozprostřeme na koláč. U chřestu odřežeme dřevnaté konce a rozložíme ho na koláč.

3

Takto pečeme na 180° přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou okraje těsta zlaté.

Poznámka

No a lehká letní večeře je hotová za chvilku! Utíkejte rychle pro chřest! :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Dýňové ragú s fazolkami

Zapečený slaný dortík do hrníčku

Teplý zeleninový salát

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Thajská pikantní polévka s krevetami – tom yum goong

Brynzová pomazánka s medvědím česnekem za 5 minut

Králík na rozmarýnu

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Dietní cuketové chipsy s parmezánem

Carpaccio di bresaola

Fit jednoduchý ryžový nákyp