fbpx

Chřestový koláč

Sezóna chřestu pomalu končí a jeho cena šla neskutečně dolů, takže ho teď doma máme několik kilo. Většinou si ho dáváme jako přílohu nebo do salátu, ale chtěla jsem zkusit něco nového, tak jsem upekla tento slaný koláč a je bez jakékoliv nadsázky prostě božskýýý!

Chřestový koláč

Ingredience na 6 porcí

Suroviny:

  • 500g čerstvého zeleného chřestu
  • 1 balení listového těsta (400g)
  • 2 vejce
  • 300g goudy vcelku
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • hrstka hladké mouky na posypání pracovní plochy

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Pracovní plochu si jemně pomoučíme a listové těsto rozválíme do obdélníkového tvaru. Trochu přehneme kraje těsta dovnitř, aby nevytekla náplň. Rozválené těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

2

Na náplň si rozšleháme vajíčka, přidáme nahrubo nakrájený sýr, rozetřený česnek a směs osolíme a opepříme. Vznikne nám takové řidší sýrové těstíčko, které rozprostřeme na koláč. U chřestu odřežeme dřevnaté konce a rozložíme ho na koláč.

Chřestový koláč
3

Takto pečeme na 180° přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou okraje těsta zlaté.

Chřestový koláč

Poznámka

No a lehká letní večeře je hotová za chvilku! Utíkejte rychle pro chřest! :)

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře