fbpx

Ingredience na 10 porcí

 

  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • kůra z 1/2 citronu

Na náplň

  • 160 g másla
  • 425 ml mléka
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2-3 vejce
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 lžíce metaxi 
  • 175 g krupicového cukru

Na jahodovou omáčku

  • 250 g jahod
  • 65 g krupicového cukru
  • 1-2 lžíce metaxi

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce, změklé máslo a citronovou kůru dáme do mísy a rukama vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme více jak na 30 min. odpočinout do lednice.

2

Připravíme si náplň. Rozpuštěné máslo smícháme s mlékem. Tvaroh, vejce, vanilkový pudink, metaxu a cukr smícháme a nakonec přilijeme mléko s máslem. Prošleháme aby vznikla hladká směs.

3

Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vyložíme pečicím papírem. Těsto vmačkáme do formy na tloušťku zhruba 4mm. Vlijeme náplň a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca. 45 minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout.

4

Na jahodovou omáčku dáme do kastrůlku jahody s cukrem, přidáme metaxu a podlijeme i trochou vody, vaříme 15 min. poté podáváme s koláčem. (lze přecedit přes jemné sítko a povařit aby omáčka byla bez kousků jahod)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře