Citronový dort

Vyzkoušejte netradiční nadýchaný citronový dort. Jeho příprava není složitá.:-)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1 a 3/4 hrnku drcených sušenek (např. Bebe)
  • 1/4 hrnku změklého másla

Náplň

  • 3 hrnky bílé čokolády
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka (např. Salka)
  • 1 lžička citronové šťávy (nebo citronového extraktu)
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry + další na ozdobení dortu
  • 2 – 3 kapky žlutého potravinářského barviva (není nutné)
  • 1 hrnek oslazené ušlehané šlehačky

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Vymažte tukem dortovou formu nebo ji vyložte pečicím papírem.

2

V míse smíchejte drcené sušenky s rozpuštěným máslem. Směs stlačte na dno formy.

3

Pečte 10 minut v předehřáté troubě. Vyjměte a nechte vychladnout během toho, když budete připravovat náplň.

4

V hrnci (pro jistotu můžete použít vodní lázeň) rozpusťte bílou čokoládu s kondenzovaným mlékem.

5

Odstavte a vmíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru a pokud chcete, potravinářské barvivo.

6

Na upečený korpus nalijte dvě třetiny směsi. Do zbylé třetiny vmíchejte ušlehanou šlehačku. Nalijte do formy na druhou vrstvu.

7

Dort dejte ztuhnout do lednice. Podávat můžete jednotlivé kousky ozdobené trochou citronové kůry.

8

Skladujte zakryté při pokojové teplotě nebo v lednici až po dobu 4 dnů.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadná křehká oříšková kolečka s čokoládovou polevou

Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Šťouchané brambory

Křehký podzimní koláč se štědrou porcí jablek a skořice

Hoisin vepřové s rýžovými nudlemi

Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Batátový krém s pomerančem a chilli

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Grilovaná žebírka

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Video: Asijské pečené kuřecí nudličky v sezamové omáčce s medem

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus