Strouhaný tvarohový koláč

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 50 sladidla – hroznový cukr
  • 1 žloutek
  • 150 ml mléka
  • 400 g špaldové mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Krém

  • 2 bílky
  • 100 g sladidla – hroznový cukr
  • 2 vaničky tvarohu
  • 1 žloutek

Postup

1

Kokosový olej vyšlehejte se sladidlem.

2

Poté zamíchejte žloutek a mléko.

3

V mouce vmíchejte prášek do pečiva a kakao a tuto sypkou směs vpracujte do té tekuté. Dle potřeby můžete přidat mouku. Těsto by mělo mít konzistenci jako na vánoční cukroví (linecké).

4

Po řádném zapracování těsto vložte do sáčku a nechte 30–60 minut v mrazničce – tady platí, že čím déle, tím lépe, pak můžete těsto strouhat, takže se rozhodně nebojte i té hodiny.

5

Z bílků a sladidla vyšlehejte tuhý sníh.

6

Ve větší míse smíchejte tvaroh se žloutkem a nakonec přidejte vyšlehaný sníh. Směs pořádně promíchejte, ať se tvaroh všude smísí se sněhem.

7

Těsto vydělejte z mrazničky a rozdělte na polovinu. Druhou polovinu můžete dát zase do mrazničky.

8

Formu si vystelte pečicím papírem a jednu polovinu těsta na ni nastrouhejte nebo jen vytlačte. Ze strouhání je větší radost, ale zabere to také více času. Poté si dle svých představ ještě těsto upravte, aby bylo po celém dně.

9

Na těsto nalijte tvarohovou směs a pěkně uhlaďte.

10

Z mrazničky si vydělejte druhou polovinu těsta a nastrouhejte na krém. Sice to strouhání déle trvá, tak proto doporučuji řádné mražení, práce je pak mnohem jednodušší.

11

Po nazdobení koláč vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30–40 minut při 180 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený dort s vanilkovým krémem, banány a arašídovým máslem

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Jednoduché medové řezy

Koláč s jablky, tvarohovou náplní a pečenými kaštany

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Kuřecí kousky v mangoldu

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Video: Pečené batátové hranolky s parmezánem a petrželkou

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Video: Pečený Falafel z trouby

Zapékané vepřové s brambory

Video: Dešťová kapka – japonský žele dortík na 2 způsoby