Sypaný vrstvený dort

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na dortovou formu o průměru 25 cm budeme potřebovat:

Sypká část

  • 120 g ovesných vloček
  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 40-60 g moučkového cukru (dle chuti jablíček)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 10 g prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • vanilka (prášek, dřeň, aroma…)
  • špetka soli

A ještě

  • 100 g másla

Ovocná část

  • 850 g nastrouhaných jablek
  • 20 g vanilkového pudinku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • hrst brusinek
  • špetka soli

Postup

1

Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. V míse smícháme s pudinkovým práškem, solí, brusinkami a citrónovou šťávou.

2

Vločky rozmixujeme na konzistenci hrubé mouky a smícháme s cukrem, moukou, solí, skořicí, vanilkou a nahrubo pomletými ořechy.

3

Dortovou formu buď vyložíme na dně pečícím papírem a boky vymažeme máslem nebo celou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

4

Na dno formy nasypeme 4 vrchovaté lžíce sypké směsi tak, aby bylo celé dno pokryto. Na tuto vrstvu rozprostřeme polovinu jablečné směsi a upěchujeme.

5

Posypeme 6 vrchovatými lžícemi sypké směsi a navrstvíme druhou část jablek. Zase upěchujeme. Zbytek moučné směsi užmouláme na žmolenku s odváženým máslem. Bezvadně to jde v elektrickém sekáčku. Žmolenku rozvrstvíme na povrch dortu.

6

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 - 35 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slaný pečený koláč se štědrou porcí sýra

Rychlé domácí mandlové mléko :-)

Losos s kari zeleninou

Video: Mille Feuille – francouzský dezert s vanilkovým krémem a malinami

Dýňové muffiny

Pečené brambory

Cukety zapečené s parmazánem

Video: Netradiční domácí chipsy na 4 způsoby

Jablečný štrůdl

Rychlé kuře s rajčaty a mozzarellou z jedné pánve za 15 minut

Video: Španělské empanadas – křupavé taštičky plněné houbami a zeleninou

Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem