Sypaný vrstvený dort
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na dortovou formu o průměru 25 cm budeme potřebovat:
Sypká část
- 120 g ovesných vloček
- 120 g hladké špaldové mouky
- 40-60 g moučkového cukru (dle chuti jablíček)
- 60 g vlašských ořechů
- 10 g prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- vanilka (prášek, dřeň, aroma…)
- špetka soli
A ještě
- 100 g másla
Ovocná část
- 850 g nastrouhaných jablek
- 20 g vanilkového pudinku
- 2 lžíce citrónové šťávy
- hrst brusinek
- špetka soli
Postup
1
Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. V míse smícháme s pudinkovým práškem, solí, brusinkami a citrónovou šťávou.
2
Vločky rozmixujeme na konzistenci hrubé mouky a smícháme s cukrem, moukou, solí, skořicí, vanilkou a nahrubo pomletými ořechy.
3
Dortovou formu buď vyložíme na dně pečícím papírem a boky vymažeme máslem nebo celou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
4
Na dno formy nasypeme 4 vrchovaté lžíce sypké směsi tak, aby bylo celé dno pokryto. Na tuto vrstvu rozprostřeme polovinu jablečné směsi a upěchujeme.
5
Posypeme 6 vrchovatými lžícemi sypké směsi a navrstvíme druhou část jablek. Zase upěchujeme. Zbytek moučné směsi užmouláme na žmolenku s odváženým máslem. Bezvadně to jde v elektrickém sekáčku. Žmolenku rozvrstvíme na povrch dortu.
6
Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 - 35 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}