La peperonata

Italská kuchyně je známá hlavně díky svým kořenům venkovské, chudé kuchyně. Ale právě proto je tak skvělá a jednoduchá. Dříve se vařilo pouze z toho, co se mělo doma a těch pár ingrediencí se smíchalo. Další příkladem je právě „la peperonata“. Jednoduchý recept na bázi paprik a rajčat, který se liší region od regionu. Peperonata je braná v Itálii jako příloha. Jako ostatně většina úprav zeleniny.

La peperonata

Ingredience na 3 porce

  • 1–2 cibule (já použila jednu, víc jsem jich doma bohužel neměla)
  • 3 papriky
  • balzamikový ocet – 1 lžíce
  • olivový olej – cca 3 lžíce
  • sůl
  • čerstvá nebo loupaná rajčata 500 g
  • zelené olivy

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nakrájejte cibuli na tenké plátky a dejte ji osmahnout na olivovém oleji. Jakmile lehce zezlátne, přidejte papriky nakrájené na proužky (samozřejmě je potřeba je předem omýt a vyndat vnitřek).

2

Smažte všechno na mírném ohni zhruba 20 minut, dokud papriky nezměknou. Následně je zalijte octem a posolte. Přidejte rajčata a olivy a nechte na mírném ohni pomalu bublat dalších cca 20 minut, občas promíchejte. Papriky musí být měkké, ale nesmí zase zkašovatět. Podávejte teplé nebo studené.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Přílohy, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře