Ryba na masle s karfiolovo-zemiakovým pyré

Tento recept je skutočne ľahký, nezaťaží váš žalúdok a je vhodný aj ako súčasť zdravých jedálničkov a rôznych diét.

Dominika Valušiaková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ryba: 

  • ryba podľa vlastného výberu
  • korenie
  • soľ
  • maslo
  • olej
  • rozmarín

Pyré: 

  • zemiaky
  • karfiol
  • mlieko

Ozdoba:

  • citrón
  • pažítka

Postup

1

Karfiol rozdelíme na menšie hlavičky, umyjeme a varíme v mlieku asi 5 minút do mäkka spolu s pár zemiakmi nakrájanými nadrobno. Mlieko zlejeme, ponecháme len kúsok aby sa nám pyré lepšie mixovalo. Dochutíme soľou, pridáme maslo, a podľa potreby dolievame scedené mlieko, aby nám pri mixovaní vzniklo jemnučké pyré.

2

Rybu si osolíme, okoreníme a upečieme na panvici na troche masla a oleja, kde k rybe pridáme aj vetvičky rozmarínu. Keď je ryba hotová, môžeme začať servírovať. Na tanier dáme najskôr pyré, naň položíme rybu a dozdobíme citrónom a čerstvou pažítkou.

3
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Pečený květák s česnekem a slaninou hotový za půl hodiny

Pomazánka z pečené červené řepy, s řeřichou a citrónovou šťávou

Bezlepkový čokoládový dort se smetanovým krémem

Ostružinová zmrzlina

Rychlé banánové nanuky s čokoládovou polevou a mandlemi

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Domácí čokoládový likér

Okurková limonáda

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Rychlá snídaně z jedné pánve