Dýňová smetanová polévka s kari

Ingredience na 6 porcí
- 1 ks dýně hokaido
- 400ml smetany (30% a více)
- sůl, pepř a kari
- citronová šťáva a krutony (při podávání )
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
1
Dýni zbavíme kůry a jadřinců. Očištěnou dýni nakrájíme na menší kousky a vaříme do měkka v osolené vodě.
2
Uvařenou dýni z cedíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dýni smícháme se smetanou a krátce povaříme.
3
Dochutíme solí, pepřem a kari. Nandáme na talíř, porci zakápneme trochou citronové šťávy a doplníme o pár krutonů.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Polévky
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře