fbpx

Dýňová smetanová polévka s kari

Dýňová smetanová polévka s kari

Ingredience na 6 porcí

  • 1 ks dýně hokaido
  • 400ml smetany (30% a více)
  • sůl, pepř a kari
  • citronová šťáva a krutony (při podávání )

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Dýni zbavíme kůry a jadřinců. Očištěnou dýni nakrájíme na menší kousky a vaříme do měkka v osolené vodě.

2

Uvařenou dýni z cedíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dýni smícháme se smetanou a krátce povaříme.

3

Dochutíme solí, pepřem a kari. Nandáme na talíř, porci zakápneme trochou citronové šťávy a doplníme o pár krutonů.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře