Pečené marinované kukuřice

Výborná večeře na podzimní chladné dny. Kukuřičné klasy jsou nyní v prodeji, protože sklizeň této plodiny vrcholí. Mě stál jeden klas necelých 10 Kč, koupila jsem jich 5, což mi stačilo na 2 porce. Kukuřici není potřeba marinovat dlouho, stačí řekněme 1 - 2 hodiny. Marináda je sladce pikantní a pečené kukuřice jsou prostě skvělé i jen tak večer k filmu a pivu nebo jako příloha.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • kukuřičné klasy
  • trochu oleje
  • černá omáčka balsamico
  • třtinový cukr
  • sladový sirup
  • sójová omáčka
  • pepř cayenne, max. půl lžičky
  • sůl

Postup

1

Kukuřici vaříme přesně 15 minut od bodu varu v lehce cukrové vodě, nesolíme. Čas vaření dodržte přesně, budou akorát, pokud budete vařit déle, kukuřice opět ztvrdnou.

2

Vyndáme z vody, pokrojíme na půl a dáme do mísy. Připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí kromě soli. Marináda má být sladce pálivá. Kukuřičky trochu posolíme a zalijeme marinádou. Marinujeme 1 - 2 hodiny a poté pečeme v troubě do zezlátnutí, z počátku na vysokou teplotu a později dopékáme na mírnou teplotu. Kukuřice jsem pekla max. 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketová topinková směs

Bezlepkové makové muffiny

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou

Rychlé pizzové topinky s sýrem, cherry rajčátky a bazalkou

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Banánovo-arašídový chia dezert

Fitness kokosovo-kakaové sušenky

Bezlepkový cibulový koláč

Celozrnný houskový knedlík z kvásku

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Dýňový cheesecake se sušenkovým základem, čokoládou a karamelem