Makedonský sladký chléb kozinjak

Tento makedonský sladký chléb je vynikající ještě teplý a výborně se hodí na sladké snídaně nebo ke kávě. Chuťově je podobný naší vánočce.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto

  • 20g čerstvého droždí
  • 50ml mléka
  • 50ml jogurtu
  • 50ml oleje
  • 50g margarínu
  • 5 lžic cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 500g hladké mouky
  • 1 vejce

Na potření

  • 1 vejce

Postup

1

V lehce teplěm mléce rozmíchejte droždí, trochu cukru a mouky a nechte vzejít kvásek.

2

Ve velké míse smíchejte jogurt, vejce, mouku, kvásek, vanilkový cukr, máslo, margarín a uhněťte těsto.

3

Těsto nechte hodinu až dvě kynout při pokojové teplotě.

4

Rozdělte těsto na tři díly a upleťte z nich cop.

5

Cop vložte do vymazané formy a nechte kynout dalších 30 minut. Poté potřete rozšlehaným vejcem s trochou cukru a lehce posypejte hrubým cukrem.

6

Pečte při 180°C cca 40 minut. Po 10 minutách zakryjte alobalem. Po upečení ještě potřete trochou rozpuštěného másla nebo margarínu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený a rychlý jogurtový koláč bez přidané mouky

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Nepečený cheesecake se štědrou dávkou Baileys

Domácí pomerančový sirup ze 4 ingrediencí

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Krevetové kari

Domácí smetanová zmrzlina s kousky čokolády + Videorecept

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Perfektní jogurtová zmrzlina za 5 minut

Nepečené čokoládové sušenky s vločkami a arašídovým máslem bez cukru

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety