Tvarohový koláč z ovesných vloček, kokosu s goji
Ráda si doma připravuji rostlinná mléka a jedním z našich oblíbených je i kokosové. Jak to tak bývá po jeho přípravě je vymačkaný kokos odpadem a mě je ho vždy líto vyhodit. Ve většině případů jej využívám do pečení a dnes tomu nebylo jinak. Použila jsem jej jako jednu složku do korpusu koláče. Chtěla jsem jej upéct bez mouky a vejce a povedlo se. Z výsledku jsem měla radost a o to větší pak byla, když do manžela a syna padal jeden kousek za druhým.

Ingredience na 10 porcí
korpus:
- 100 g celozrnných ovesných vloček
- 100 g strouhaného kokosu
- voda
- 1 banán
- 45 g bio vanilkového pudingu (prášek)
- 45 g medu
- 50 g másla (či jiného tuku např. kokosový olej)
náplň:
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 2 zralé banány
- 1 lžíce medu (pokud jsou banány zralé a sladké, tak není třeba)
- 2 lžíce bio vanilkového pudingu (prášek)
- hrst goji na ozdobení
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Nejprve si připravíme korpus na koláč. Kokos si dáme do misky a zalijeme vodou, tak aby se nám namočil a nasákl. Stačí cca 10 minut.
Poté si do velké mísy nasypeme ovesné vločky a scezený kokos a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozmačkaný (nebo rozmixovaný) banán, med a povolené máslo a pudinkový prášek. Vše dobře promícháme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj natlačíme. Pomůžeme si vypouklou stranou lžíce, kterou občas namočíme ve studené vodě. Díky tomu těsto ve formě rovnoměrně rozprostřeme.
Poté si připravíme náplň do koláče. V míse smícháme tvaroh, rozmačkané (nebo rozmixované) banány, pudinkový prášek a případně med. Vše pořádně promícháme. Náplň pak nalijeme na těsto do koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 30 minut.
Po upečení necháme mírně zchladnout a poté dle fanzazie ozdobíme jednotlivými plody goji.
Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé