Domácí kávové marshmallows

Pokud jste i vy milovníky kávy a zároveň vám chutnají i obláčkově nadýchané marshmallows, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Jeho obrovskou výhodou je, že ho zvládne naprosto každý a jeho základem jsou pouhé tři suroviny - cukr, želatina a káva. A pokud má zrovna někdo ve vašem okolí narozeniny, svátek nebo mu jen chcete udělat radost - zkuste mu jednou darovat něco originálního a navíc vlastnoručně vyrobeného...

Domácí kávové marshmallows

Ingredience na 4 porce

  • 200 gramů cukru krystal
  • 10 gramů mleté čiré želatiny
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 90 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného či jiného bílého škrobu (kukuřično-bramborového)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V míse na šlehání necháme nabobtnat želatinu ve 40 mililitrech vody.

2

V 10 ml vody rozpustíme instantní kávu.

3

V kastrůlku si přivedeme k varu cukr krystal se 40 ml vody - rozpouštění je velice nutné důkladně sledovat, čekáme, až se všechen cukr rozpustí a směs začne pěnit, nesmí však začít měnit barvu na zlatavou (to už bychom měli karamel). Takto nám vznikne cukrový roztok.

4

Do mísy na šlehání s nabobtnanou želatinou vlijeme rozpuštěnou kávu, promícháme a pak přidáme vroucí cukrový roztok. Ručním šlehačem na vysoké otáčky šleháme směs tak dlouho, než se promění na hustou tuhou pěnu.

5

Tuto pěnu rozetřeme pomocí stěrky na olejem vymazaný plech či tác nebo jiný hladký povrch. Dáme na 15 minut do lednice.

6

Připravíme si vykrajovátko či nůž, namočíme do oleje a vykrajujeme či krájíme požadované tvary, které vyválíme ve směsi z moučkového cukru a škrobu.

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Hotové do 30 minut, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře