Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Zdravá alternativa k burgeru, když zrovna nemáme chuť na maso.

Kitchen Affair

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

 

Ingredience

  • 2 housky nebo burgerové žemle
  • slaný sýr
  • salát, který máte rádi (u nás polníček)
Burger:
  • 1 červená řepa
  • hrnek červené quinoi (uvařené)
  • jedno vejce
  • půl hrnku strouhanky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce kokosového oleje
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř
Majonéza:
  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce gervais nebo tvarohu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička křenu (není nutný)

Postup

1
Quinou v sítu několik minut proplachuji horkou vodou, potom ji dám asi na 20–30 minut vařit, dokud nenabobtná a nezměkne.
2
Mezitím si oloupu a nastrouhám jednu červenou řepu, nakrájím cibuli a česnek. V misce vše smíchám s uvařenou quinoou, vejcem, strouhankou, kokosovým olejem, chilli, solí a pepřem. Dobře promíchám a vytvaruji dvě vyšší placky tak, aby se vešly do žemlí, které mám. Smažím na lžíci olivového oleje z každé strany asi 5 minut.
3
Než se burgery usmaží, připravím majonézu. Avokádo vidličkou utřu dohladka, přidám lžíci tvarohu nebo žervé, česnek, cibuli, citronovou šťávu a křen. Důkladně promíchám.
4
Osmažené burgery sundám z pánve a na zbylém oleji nechám lehce orestovat v půli rozříznuté žemle. Všechny díly na sebe navrstvím v pořadí houska, polníček, slaný sýr, burger z řepy, avokádová majonéza a na závěr přiklopím druhou polovinou housky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravá jablečná omáčka s vanilkou a skořicí

Citronová zmrzlina z lemon curd

Sněhový koláč

Arašídový dort s podmáslím a cukrovou polevou

Super energetické smoothie s melounem a borůvkami

Video: Slavnostní příloha – Zapečené věžičky z bramborové kaše masovou omáčkou uvnitř

Germknödel

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Pečená švestková povidla (paleo)

Nestoudně dekadentní řezy s čokoládou, karamelem a vanilkovým krémem