fbpx

Na krustus

  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 75 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky

Na náplň

  • 250 g tučného tvarohu z fólie
  • 500 g tučného tvarohu z vaničky
  • 100 g zakysané smetany
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • strouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 20 ml rumu
  • 100 g rozinek
  • 1 lžíce škrobu
  • 3 bílky
  • špetka soli

Všechny ingredience na korpus vyjma mouky zpracujte šlehačem nebo v robotu. Poté přidejte mouku a zpracujte v těsto, které dejte do odležet do lednice.

Předehřejte troubu na 175 °C. Tvarohy, smetanu, cukr, žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a rum smíchejte v krém.

Rozinky smíchejte se škrobem a poté vmíchejte do krému.

K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu, který postupně vmíchávejte do tvarohového krému.

Do formy o průměru 25 cm natrhejte kousky těsta a rukami po dně i po krajích těsto rozmačkejte do tenké vrstvy s cca 4 cm vysokými okraji.

Do formy s těstem nakonec nalijte krém a dejte na hodinu péct do trouby.

Na krustus

  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 75 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky

Na náplň

  • 250 g tučného tvarohu z fólie
  • 500 g tučného tvarohu z vaničky
  • 100 g zakysané smetany
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • strouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 20 ml rumu
  • 100 g rozinek
  • 1 lžíce škrobu
  • 3 bílky
  • špetka soli