Na krustus
- 125 g másla
- 1 vejce
- 75 g cukru krystal
- špetka soli
- 200 g hladké mouky
Na náplň
- 250 g tučného tvarohu z fólie
- 500 g tučného tvarohu z vaničky
- 100 g zakysané smetany
- 150 g krupicového cukru
- 3 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- strouhaná kůra z 1 biocitronu
- 20 ml rumu
- 100 g rozinek
- 1 lžíce škrobu
- 3 bílky
- špetka soli
Všechny ingredience na korpus vyjma mouky zpracujte šlehačem nebo v robotu. Poté přidejte mouku a zpracujte v těsto, které dejte do odležet do lednice.
Předehřejte troubu na 175 °C. Tvarohy, smetanu, cukr, žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a rum smíchejte v krém.
Rozinky smíchejte se škrobem a poté vmíchejte do krému.
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu, který postupně vmíchávejte do tvarohového krému.
Do formy o průměru 25 cm natrhejte kousky těsta a rukami po dně i po krajích těsto rozmačkejte do tenké vrstvy s cca 4 cm vysokými okraji.
Do formy s těstem nakonec nalijte krém a dejte na hodinu péct do trouby.
Na krustus
- 125 g másla
- 1 vejce
- 75 g cukru krystal
- špetka soli
- 200 g hladké mouky
Na náplň
- 250 g tučného tvarohu z fólie
- 500 g tučného tvarohu z vaničky
- 100 g zakysané smetany
- 150 g krupicového cukru
- 3 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- strouhaná kůra z 1 biocitronu
- 20 ml rumu
- 100 g rozinek
- 1 lžíce škrobu
- 3 bílky
- špetka soli