Vláčný tvarohový koláč s rozinkami

Neuvěřitelné dobrý koláč dle tradičního receptu. Na tuto tvarohovou dobrotu jen tak nezapomenete. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

Na krustus

  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 75 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky

Na náplň

  • 250 g tučného tvarohu z fólie
  • 500 g tučného tvarohu z vaničky
  • 100 g zakysané smetany
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • strouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 20 ml rumu
  • 100 g rozinek
  • 1 lžíce škrobu
  • 3 bílky
  • špetka soli

Postup

1

Všechny ingredience na korpus vyjma mouky zpracujte šlehačem nebo v robotu. Poté přidejte mouku a zpracujte v těsto, které dejte do odležet do lednice.

2

Předehřejte troubu na 175 °C. Tvarohy, smetanu, cukr, žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a rum smíchejte v krém.

3

Rozinky smíchejte se škrobem a poté vmíchejte do krému.

4

K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu, který postupně vmíchávejte do tvarohového krému.

5

Do formy o průměru 25 cm natrhejte kousky těsta a rukami po dně i po krajích těsto rozmačkejte do tenké vrstvy s cca 4 cm vysokými okraji.

6

Do formy s těstem nakonec nalijte krém a dejte na hodinu péct do trouby.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Chalupářský hruškový koláč

Rychlý těstovinový guláš s hovězím masem, rajčaty a sýrem

Křupavé gnocchi a la caprese

Domácí kávové marshmallows

Red velvet muffiny

Tvarohové lievance

Ozdravný džus pro správné zažívání

Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou

Jarní salát s kapustou, pikantní cizrnou a domácím dresingem

šlehačkové cukroví_čarujeme.cz

Šlehačkové cukroví

Video: Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou