Ovesná kaše s jablky a ořechy

Když ráno trochu víc času a nepospíchám do práce na poslední chvíli , miluji tyhle delší pohodové snídaně ke kterým patří například tato výživná kaše. Dnes jsem si pro Vás připravila mou nejoblíbenější verzi pro podzim a zimu. Kde využijeme hlavně ořechy a jablíčka, kterých je v tomto období dostatek.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na dvě středně velké porce:

  • jeden hrnek ovesných vloček
  • dva hrnky ovesného mléka
  • dvě menší hrsti vlašských ořechů
  • dvě jablka, nastrouhaná na hrubo
  • javorový sirup
  • skořice

Postup

1

Nejprve si do kastrolku dáme vločky, zalijeme mlékem a přidáme jednu hrst ořechů, miluji,když jsou v kaši jak měkčí vařené oříšky tak nahoře i křupavé :) A za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.

2

Mezitím si do druhého kastrolku dáme nastrouhaná jablíčka, trochu skořice a rychle prohřejeme, aby jablka změkla,ale nebyla rozvařená. Není nic horšího než teplá ovesná kaše a na ní jen nastrouhané studené jablíčko, to mi zkazí celý výsledný dojem.

3

Do misky navrstvíme hotovou ovesnou kaši, přidáme jablíčka, posypeme křupavými ořechy a zalijeme javorovým sirupem podle chuti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Pyré z fialového květáku

Pomerančovo-karamelový dort s celozrnnou moukou

Rychlý způsob nakládání okurek s koprem a česnekem

Lososové sashimi s koriandrem, avokádem a wasabi majonésou

Masové muffiny

Protizánětlivé veganské smoothie s kurkumou z rostlinného mléka

Rychlé langoše bez kynutí a plné sýra

Raw „vajíčkový“ salát

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Červené kedlubnové zelí

Kokosový koláč s mangem a banánem