Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 batáty
  • 80 g krůtího masa
  • 100 g hlívy ústřičné
  • ½ menší cibule (30 g)
  • ¼ avokáda – cca 60 g
  • estragon (sušený)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

1

Batáty důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Necháme trochu vychladnout a poté rozkrojíme podélně na poloviny. Batáty vydlabeme a utvoříme z nich lodičky. Polovinu vydlabané hmoty nakrájíme nadrobno a použijeme do směsi na plnění.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli nakrájíme najemno. Hlívu nakrájíme na drobné kousky, stejně tak i maso. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme hlívu, osolíme a za občasného míchání opékáme 5 minut. Poté přidáme asi 1 lžičku estragonu, krůtí maso a restujeme, dokud maso nebude hotové. Vmícháme polovinu hmoty, kterou jsme vydlabali z batátů.

3

Avokádo nakrájíme na malé kostky. Směs na pánvi stáhneme z ohně, podle potřeby dosolíme a zlehka vmícháme avokádo. Směsí naplníme vydlabané batáty, vložíme do trouby a necháme 10 minut prohřát.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní malinovo-pistáciový cheesecake

Cuketová pizza

Tvarohový dezert s ořechy

Muffiny se špenátem

Kuře na zimní zelenině

Máslové japonské sušenky s krásným vzorem

Kakaový cuketový chlebíček

Rafaelo

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Dobrota pro sportovce – pečený květák na olivovém oleji + Videorecept

Pestrobarevný dort s duhovým srdíčkem uvnitř

Snadné rajčatovo-mozzarellové koláčky z listového těsta