Koláč s meruňkami a se sušenkami amaretti

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g změklého másla + trocha na vymazání formy
  • 200 g cukr krupice
  • 200 g hladké mouky
  • ½ sáčku prdopeč
  • ½ – 1 lžička mandlového aromatu, spíš podle chuti (použila jsem mandlový likér – rozhodně to bude lepší)
  • 4 velká vejce
  • 400 g půlených meruněk ve vlastní šťávě, scezených, 100 g nahrubo nakrájených, zbytek rozpůlený
  • 90 g  sušenek Amaretti (seženete je v Makru)
  • 30 g mandlových lupínků

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
Kulatou dortovou formu o průměru 22 cm (já použila 26 cm) vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.

2

Máslo, cukr, mouku a prdopeč dejte do mísy. Přidejte mandlové aroma/likér, vejce a šlehejte dohladka a do krému. Podle chuti přidejte ještě mandlové aroma/likér - já jim nešetřila :).

3

Čtvrtinu směsi odložte. Do zbývající vmíchejte nahrubo nakrájené meruňky a třetinu sušenek a naneste ji do formy. Mírně uhlaďte spodkem lžíce a dejte na 25 minut péct. Mezitím důkladně promíchejte odložené těsto a zbývající meruňky i sušenky a mandlové lupínky. Směsí rychle poklaďte předpečený korpus a pečte dalších 20 minut nebo víc, aby špejle zapíchnutá do středu vyšla ven čistá. Což se hezky řekne i napíše, ale hůř dělá, pokud špejli zapíchnete zrovna do meruňky :). Já pekla dozlatova :).

4

Pokud budete mít ještě nějaké sušenky navíc, poklaďte je na druhou vrstvu těsta (aby byly vystouplé, tak jak to můžete vidět u mě na fotce) a dejte péct. Je to jen pro oko, ale hezké, ne? :)
Před podáváním posypte moučkovým cukrem a mandlovými lupínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchané nízkokalorické lívance s cottage sýrem a medem za 15 minut

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Panna cotta z kokosového mléka

Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Nepečený jahodový dort

Vyzkoušený čaj proti chřipce s chilli a zázvorem

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou