Jogurtový hrnkový knedlík s celozrnným pečivem
Hrnkový knedlík je jednoduchý a nemusím mít strach, že se zdrcne. A tak jsem tentokrát vyzkoušela i jogurtový. A aby byl ještě trochu zdravější, přidala jsem místo obyčejných rohlíků grahamové a trochu té zeleně.

Ingredience na 2 porce
Těsto na 2 hrnky:
- 85 g hrubé mouky
- 1 grahamový rohlík
- 1 vejce
- 65 g bílého jogurtu (použila jsem Klasik od Olmy)
- 150 ml mléka
- lžička prášku do pečiva (cca 6 g)
- špetka soli
- petrželka a pažitka
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Rohlík nakrájejte na kostičky a dejte na plech. Ten strčte do vyhřáté trouby na 150 stupňů a sušte asi 10 minut. Mezitím si smíchejte vejce, mléko, jogurt, mouku, prdopeč, sůl a bylinky v misce.

Rohlíky poté opatrně vmíchejte do směsi. Do dvou hrnků vložte mikrotenový sáček a naplňte jej do 3/4 těstem. Hrnky s těstem vložte do hrnce s vroucí vodou.

Voda by měla sahat tak do poloviny hrníčků. Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 25–30 minut. 5 minut před koncem můžete vypnout a nechte hrníčky ještě pod pokličkou.

Pak vyjměte z vodní lázně, osušte hrnky a opatrně vytáhněte knedlík i se sáčkem. Sáček z knedlíku sejměte a ostrým nožem či nití nakrájejte.

Knedlíky se hodí všude tam, kde používáte i "obyčejné" knedlíky. Já jsem jimi např. doplnila rajskou omáčku. Dobrou chuť.

Poznámka
Recept je na dva hrnkové knedlíky, což je dostatečné množství pro dva dospělé.
Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla