Těsto na 2 hrnky:
Rohlík nakrájejte na kostičky a dejte na plech. Ten strčte do vyhřáté trouby na 150 stupňů a sušte asi 10 minut. Mezitím si smíchejte vejce, mléko, jogurt, mouku, prdopeč, sůl a bylinky v misce.
Rohlíky poté opatrně vmíchejte do směsi. Do dvou hrnků vložte mikrotenový sáček a naplňte jej do 3/4 těstem. Hrnky s těstem vložte do hrnce s vroucí vodou.
Voda by měla sahat tak do poloviny hrníčků. Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 25–30 minut. 5 minut před koncem můžete vypnout a nechte hrníčky ještě pod pokličkou.
Pak vyjměte z vodní lázně, osušte hrnky a opatrně vytáhněte knedlík i se sáčkem. Sáček z knedlíku sejměte a ostrým nožem či nití nakrájejte.
Knedlíky se hodí všude tam, kde používáte i "obyčejné" knedlíky. Já jsem jimi např. doplnila rajskou omáčku. Dobrou chuť.
Recept je na dva hrnkové knedlíky, což je dostatečné množství pro dva dospělé.