Jogurtový hrnkový knedlík s celozrnným pečivem

Hrnkový knedlík je jednoduchý a nemusím mít strach, že se zdrcne. A tak jsem tentokrát vyzkoušela i jogurtový. A aby byl ještě trochu zdravější, přidala jsem místo obyčejných rohlíků grahamové a trochu té zeleně.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto na 2 hrnky:

  • 85 g hrubé mouky
  • 1 grahamový rohlík
  • 1 vejce
  • 65 g bílého jogurtu (použila jsem Klasik od Olmy)
  • 150 ml mléka
  • lžička prášku do pečiva (cca 6 g)
  • špetka soli
  • petrželka a pažitka

Postup

1

Rohlík nakrájejte na kostičky a dejte na plech. Ten strčte do vyhřáté trouby na 150 stupňů a sušte asi 10 minut. Mezitím si smíchejte vejce, mléko, jogurt, mouku, prdopeč, sůl a bylinky v misce.

2

Rohlíky poté opatrně vmíchejte do směsi. Do dvou hrnků vložte mikrotenový sáček a naplňte jej do 3/4 těstem. Hrnky s těstem vložte do hrnce s vroucí vodou.

3

Voda by měla sahat tak do poloviny hrníčků. Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 25–30 minut. 5 minut před koncem můžete vypnout a nechte hrníčky ještě pod pokličkou.

4

Pak vyjměte z vodní lázně, osušte hrnky a opatrně vytáhněte knedlík i se sáčkem. Sáček z knedlíku sejměte a ostrým nožem či nití nakrájejte.

5

Knedlíky se hodí všude tam, kde používáte i "obyčejné" knedlíky. Já jsem jimi např. doplnila rajskou omáčku. Dobrou chuť.

Poznámka

Recept je na dva hrnkové knedlíky, což je dostatečné množství pro dva dospělé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Křehký borůvkový koláč, který chutná jako cheesecake

Dýňový koláč

Video: Překrásný palačinkový Matcha dort se šlehačkovým krémem

Matcha cookies s bílou čokoládou a guajavou

Špagety s krevetami a špenátem

Cheesecake s brusnicovým coulis

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Quinoa na kari

Sladká quinoová kaše s jahodami