Indický dhál

Vydatné, ale zároveň lehké jídlo, které provoní Vaši kuchyni :-).

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 140 g červené čočky
  • trochu kurkumy
  • půl lžičky garam masaly
  • lžička olivového oleje
  • špetka římského kmínu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 3 rajčata

Postup

1

Čočku propláchneme a dáme vařit do stejného množství vody, jako je objem čočky. Okořeníme kurkumou a garama masalou. Vaříme asi 10 minut, mícháme a dáváme pozor, aby se čočka nepřipálila. Po uvaření necháme pod pokličkou dojít.

2

Cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme na kousky.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něj římský kmín a cibuli, až zesklovatí. Přidáme česnek a rajčata a společně dusíme. Osolíme.

4

Přidáme uvařenou čočku a dochutíme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Velikonoční třený beránek

Celozrnná žemlovka s tvarohem

Dýňový pudink

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Křupavé květákové jednohubky s česnekem a parmazánem

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Parfait řezy

Šmakounové chilli con carne

Hovězí ,,po burgundsku“

Video: Nepečený zmrzlinový oreo-arašídový dort přelitý krémovou čokoládovou polevou

Zapékané vepřové s brambory