Hummus z červené řepy a cizrny

Po předchozím vaření mi doma zbyla červená řepa. Bloumala jsem co s ní podniknout a narazila jsem na moc fajn recept, který mi hned padl do oka. Byl rychlý, jednoduchá (takové recepty mám moc ráda) a hlavně ve výsledku vzniklo velice chutné jídlo. Určitě se u nás bude dělat častěji.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g červené řepy
  • 200g vařené cizrny
  • 1 citron
  • 1/2 lžíce mletého kmínu
  • 1/2 celého kmínu
  • sůl
  • pepř
  • bílý jogurt
  • pita chleba (4-6 kusů velkého, rozkrájet)
  • petrželka

Postup

1

Pokud nemáte již vařenou červenou řepu je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.

2

Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.

3

Servírujte s jogurtem, pita chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a petrželkou.

Poznámka

inspirace: http://www.albert.cz/recepty/hummus-z-cervene-repy

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou

Kuskus s tofu a zeleninou

Dýňový koláč

Špagety s krevetami a špenátem

Žitné bagetky

Rychlé těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a parmazánem

5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI

Máslo s medvědím česnekem

Video: Skvostný ostružinový raw dort s kešu krémem, levandulí a pistáciemi

Tahini „brownies“

Chléb s vlašskými ořechy

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami